You are here
Home > Svet > Tokio: Dugo planirao napad u vozu, hteo da ubije mnogo ljudi

Tokio: Dugo planirao napad u vozu, hteo da ubije mnogo ljudi

Fallback Image


Napadač, 24-godišnji Kjota Hatori, taj čin nasilja izvršio je obučen u kostim Džokera, u nedelju uveče, za Noć veštica u tokijskom vozu.

tokio, voz, napad

On je taj napad, u kome je povređeno 17 osoba, planirao mesecima, a nož koji je koristio, kao i četiri litra tečnosti za upaljače, nabavio je na internetu, prenosi Rojters.

Tokom napada, podmetnuo je požar, pa su putnici u panici vrištali i iskakali iz železničkih vagona kroz prozore kako bi pobegli od napadača.

Jedan muškarac starosti oko 70 godina i dalje je u teškom stanju sa ubodnim ranama po telu, dok je 16 drugih zbrinuto sa lakšim povredama i respiratornim poteškoćama zbog udisanja dima, saopštio je portparol policije.

“Želeo sam da ubijem mnogo ljudi, želeo sam da dobijem smrtnu kaznu”, rekao je policajcima posle napada Hatori i dodao da žali što nije ubio nikoga u napadu.

On je, takođe, rekao da je podbacio u poslu i da je imao problema u odnosima sa svojim prijateljima.

Incident se dogodio u vozu sa 10 vagona koji je kretao za Šindžuku, prometnu stanicu u centru Tokija, iz Hačiođija na zapadu prestonice.

Nakon incidenta, ministarstvo saobraćaja je zatražilo od svih železničkih kompanija u Japanu da pojačaju mere opreza kako bi se osigurala bezbednost.Izvor

Similar Articles

Top