You are here
Home > Svet > Tužba protiv repera Trevisa Skota nakon tragedije na festivalu

Tužba protiv repera Trevisa Skota nakon tragedije na festivalu

Fallback Image


Među žrtvama su i dvojica tinejdžera, starosti 14 i 16 godina, koji su stradali u stravičnom naletu publike, prenosi agencija Rojters.

festival, u, hjustonu,zatvoren

Skot je nastavio da nastupa čak i nakon što je primetio da njegovi fanovi primaju medicinsku pomoć, da bi nešto kasnije rekao vlastima da nije bio svestan ozbiljnosti situacije.

Šef gradske policije u Hjustonu Troj Finer je izjavio da je njegovo odeljenje otvorilo krivičnu istragu, nakon izveštaja da je neko u publici ubrizgavao drogu ljudima.

“Jedan član obezbeđenja je osetio ubod na vratu, onesvestio se i ponovo se povratio nakon što mu je ubrizgan “narkan”, lek koji se koristi za lečenje predoziranja opioidima”, rekao je Finer.

Još nekoliko drugih ljudi je primilo “narkan”, prema rečima šefa gradske vatrogasne službe Semjuela Pene.

Sudija okruga Haris Lina Ildago je pozvala na “objektivnu, nezavisnu” istragu rep festivala kojem je prisustvovalo 50.000 ljudi.

Manuel Sousa, koji je pretrpeo “teške telesne povrede” na festivalu, podneo je prvu tužbu, tražeći najmanje milion dolara odštete od mnoštva optuženih, uključujući Skota i promotera koncerta “Lajv Nejnšna”, navodi se u tužbi podnetoj u Okružnom sudu Haris.

Žrtve su stradale blizu bine kada je gomila krenula napred, a neki su pretrpeli srčani napad i druge medicinske traume, naveli su zvaničnici.

Preminuli su bili starosti od 14 do 27 godina, a starost jedne žrtve tek treba da bude utvrđena.Izvor

Similar Articles

Top