You are here
Home > Svet > Vučić stigao na Samit – dočekali ga Džonson i Gutereš; Sastanci sa Janšom, Ramom i Pendarovskim (VIDEO)

Vučić stigao na Samit – dočekali ga Džonson i Gutereš; Sastanci sa Janšom, Ramom i Pendarovskim (VIDEO)


Vučića su, kao i druge svetske lidere, dočekali britanski premijer Boris Džonson i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš, uz pozdrav laktovima, ispred plakata sa džinovskom planetom Zemljom na plavoj pozadini.

Predsednik Vučić na marginama Samita susreo se evropskim i svetskim zvaničnicima.

“Na COP26 razgovaram sa austrijskim kancelarom Aleksanderom Šalenbergom, predsednikom Gvineje Bisao Umarom Sisokom Embalom i predsednikom vlade Bugarske Stefanom Janevim. Dobra prilika za razgovore o klimatskim promenama, ali i našoj budućoj saradnji”, poručio je Vučić na instagram profilu “Budućnostsrbije”, uz fotografije sa svojim sagovornicima.

vucic9048754885

Predsednik Srbije će se tokom Samita obratiti na skupu šefova država i vlada, a prisustvovaće i događaju povodom pokretanja inicijative o globalnom smanjenju metana, koji organizuju presednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Sastanci sa Ramom i Pendarovskim

Predsednik Srbije susreo se i sa premijerom Albanije Edijem Ramom i predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim.

“Snažna podrška Otvorenom Balkanu. Da li da održimo ili odložimo sastanak u Beogradu, imajući u vidu događaje u Skoplju?”, napisao je Vučić na zvaničnom instagram profilu “Budućnostsrbije”, uz fotografije iz Glazgova, pred početak Samita COP26.

vucic, rama

Inače, premijeri Albanije i Severne Makedonije, Edi Rama i Zoran Zaev trebalo je da borave u poseti Srbiji 3. i 4. novembra, kako bi prisustvovali sastanku povodom inicijative “Otvoreni Balkan”.

U međuvremenu, Zaev je zbog lošeg rezultata njegove partije na lokalnim izborima u Severnoj Makedoniji, podneo ostavku na mesto premijera, i lidera stranke, pa je njegov dolazak u Beograd za sada neizvestan.

Vučić sa Janšom

Predsednik Srbije sastao se u Glazgovu sa premijerom Slovenije Janezom Janšom.

vucic, jansa

“Sadržajan jutarnji razgovor sa slovenačkim premijerom Janezom Janšom”, napisao je predsednik Vučić na Instagram profilu “buducnostsrbijeav”, uz fotografiju sa sastanka.

Vučić je istakao da Srbija i Slovenija na svim poljima društvenog života unapređuju svoje odnose i saradnju.

 

 

 Izvor

Similar Articles

Top