Stranica
Home > Tehnika > Apple predstavio iPhone 11, iPhone 11 Pro i Pro Max

Apple predstavio iPhone 11, iPhone 11 Pro i Pro Max


Apple je danas predstavio 11. generaciju svog najpopularnijeg ureaja – iPhonea. Kako je kazao direktor Tim Cook, ovo je najbolji pametni telefon do sada,a dolazi u tri verzije.

Apple je danas predstavio 11. generaciju svog najpopularnijeg ureaja – iPhonea. Kako je kazao direktor Tim Cook, ovo je najbolji pametni telefon do sada,a dolazi u tri verzije.

Jedanaesti iPhone je sainjen od stakla i aluminija i, kako kau iz Apple, a ukraen je jedinstvenim dizajnom koji je malo izmijenjen zbog stranjih kamera. Dolazi u nekoliko boja meu kojima su crvena, crna i bijela. Displej je Appleov teni retina ekran dijagonale 6,1 ina.

Kamere su, kako tvrde, najbolje do sada. iPhone je prvi put dobio irokougaonu stranju kameru i “obinu” kameru od 12 megapiksela. Procesor i soiva omoguavaju odline fotografije poput portreta, crno-bijelih studijskih fotografija i naprednog nonog moda.

Videi e se moi snimati u 4K rezoluciji, a uz pomo irokougaonih soiva u kadru e se moi nai gotovo sve to poelite. Tu su i opcije nove generacije HDR-a, usporenog snimka kao i time-lapse opcije. Kako se istie, iPhone 11 kreira najkvalitetnije videe u svijetu smartphonea.

Trea kamera, ona naprednjem dijelu ureaja osnaena je sa 7 megapiskela, a moe izvesti 4K videe te usporene videe za vae selfije.

iPhone osnaen procesorom A13 Bionic, psoljednjim krikom tehnologije iz laboratorije Applea. kompanija tvrdi d aje A13 najbri procesor u nekom smartphoneu ikada.

Baterija u novom iPhoneu obogaena je dodatnom energijom koja se moe izmjeriti kao dodatnih 60 minuta u odnosnu na kapacitet baterije u iPhoneu XR. Cijena novog iPhonea 11 je 699 dolara.

Apple ne bi bio Apple da nisu ponudili i drugu verziju ureaja koju su ove godine nazvali “Pro”. Rije je o, kako se tvrdi, najbrem i najboljem Appleovom pametnom telefonu ikada. Bit e dostupan u dvije veliine – 5,8-inni Pro i 6,5-inni Pro Max.

Ono to, pored veliine, krasi ove napredne ureaje jeste trostruka stranja kamera za jo bolje rezultate prilikom kreiranja fotografija i videa. to se tie baterije, ona je za etiri do pet sati bolja od baterije dostupne na iPhoneu Xs.

Dostupne stranje kamere su obina od 12 megapiskela, irokougaona i kamera sposobna za uveavanje, takozvana telefoto kamera. kako je istaknuto, iPhone 11 Pro i njegov vei brat Max hvataju scene kreirajui jednu fotografiju spajanjem devet fotografija.

iPhone 11 Pro i Pro Max dolaze u bojama kao to su crna, siva, zelena, siva i zlatna. Ureaji e biti dostupni za kupovinu od 30. septembra, a iPhone 11 Pro i Pro Max kotat e 999 i 1.099 dolara.Izvorni link

Slični artikli