You are here
Home > Tehnika > Baterija koja traje tri i po dana

Baterija koja traje tri i po dana

Fallback Image


U trci za što jačom kamerom i ekstremno brzim procesorima, malo smo se svi pogubili zaboravljajući šta je glavna namena mobilnog telefona – da bude pouzdan kako bismo mogli da ga koristimo za pozive i razmenu poruka, da mu baterija dovoljno traje da ne moramo stalno da budemo zavisni od punjača i da ne košta pravo bogatstvo.

Međutim, Wiko se odlučio za drugačiji pristup i to su pokazali sa svojim novim modelom iz Power U serije a koji nosi oznaku Power U10. U pitanju je telefon čija baterija traje do tri i po dana, na jednom punjenju, a koji je u prodaji za 15.000 dinara.

Odlučili smo da testiramo najpre izdržljivost te baterije. Ona je kapaciteta 5000mAh i tokom korišćenja, i to intenzivnog, uz igranje igrica, striming i konstantno korišćenje interneta, baterija zaista i traje preko tri dana. Poseban dodatak je opcija AI Power za bolju optimizaciju energije. Ova tehnologija uštede energije upravlja ponašanjem i potrošnjom aplikacija in a taj način dodatno produžava vek baterije.

Wiko Power U10

Foto: RAS Srbija

Wiko Power U10

Ovo jeste najjača opcija Power U10 telefona, ali svakako ne jedina njegova dobra strana. Veliki plus ide na dizajn. Na našem testu bio je model u svetlo plavoj boji pri čemu je pozadina urađena od kvalitetne plastike koja pruža dobar osećaj prilikom držanja u ruci. Napred je veliki displej od 6,8 inča što će dobro doći svima koji provode puno vremena igrajući igrice ili strimujući serije i filmove preko telefona. Bez obzira na veličinu, može se koristiti jednom rukom a reprodukcija slike (kao i boja) sasvim je zadovoljavajuća za telefon ove kategorije.

Onaj “budžetski” deo telefona osetiće se na primer kod memorije jer dolazi sa 32GB unutrašnje memorije koja se doduše može proširiti MicroSD karticom od 256GB. Ima pristojan A25 octacore 1.8 GHz procesor, a tu je i 3GB RAM.

Wiko Power U10

Foto: RAS Srbija

Wiko Power U10

Kamera je pristojna, ali ne možete očekivati čuda, naročito kada se uzme u obzir da je u pitanju telefon iz niže cenovne kategorije. Tu je sočivo od 13MP koje odrađuje solidan posao kod slikanja klasičnih fotki, ali koji nema prevelik domet ako koristite neko veće zumiranje. Za pristojne fotografije po slabijem osvetljenju zaslužan je namenski Night Mode način rada, a na prednjoj strani je smeštena selfi kamera od 5MP.

Power U10 se pokazao kao solidan a pouzdan telefon koji će odgovarati pre svega mlađoj populaciji, naročito zbog istrajne baterije, ali i modernog izgleda.

Wiko je predstavio još dva modela

Wiko Power U30

Foto: Promo

Wiko Power U30

Wiko je izbacio još dva modela iz Power U serije – Power U20 i Power U30. I kod njih je akcenat stavljen na autonomiju baterije. Kod oba telefona obećavaju 4 dana korišćenja na jednom punjenju što omogućava baterija od 6000mAh i AI Power opcija.

Wiko Power U20

Foto: Promo

Wiko Power U20

Inače, Power U30 dolazi sa velikim ekranom od 6,8 inlča i 128+4GB memorije uz trostruku kameru, dok Power U20 ima 64+3GB. Cena je 149 evra za Power U20 odnosno 179 evra za Power U30.Telefon dolazi u kutiji koja je napravljena od recikliranog materijalaIzvor

Similar Articles

Top