You are here
Home > Tehnika > Cake koje će vam pomoći da pametno izaberete KVALITETNE SLUŠALICE

Cake koje će vam pomoći da pametno izaberete KVALITETNE SLUŠALICE

Fallback Image


Slušalice nam odavno ne služe „samo“ za slušanje muzike. Tu su nam dok vozimo, na onlajn sastancima, treningu, dok gledamo serije i filmove, kad bismo da pobegnemo i sklonimo se od buke… Poslednjih godina kao da se niko ne odvaja od slušalica pa i ne čudi što ih je sve više na tržištu. Toliki izbor ume da bude nezgodan jer je teško pronaći par koji će zadovoljiti sve potrebe, i zato evo malog vodiča na šta treba obratiti pažnju.

Dizajn nije zanemarljiva stavka. Ne u smislu da je neophodno da same slušalice i njihovo kućište izgledaju moderno, što uopšte nije zanemarljivo, već da su udobne kada ih koristite i da možete bez problema da ih ne skidate po nekoliko sati, a da vas ne žuljaju ili smetaju. Već tu će se primetiti razlika u kvalitetu kod dobrih i onih manje dobrih slušalica. Open-fit modeli koji su sve popularniji ergonomski su osmišljeni tako da obezbede maksimalnu udobnost. Poenta je da savršeno prijanjaju uhu za udobnije i stabilnije nošenje, a da u isto vreme obezbede fokusiranje zvuka duboko u ušima. Samo, lako je reći a teško ostvariti.

Udobnost koja ne ugrožava kvalitet zvuka

Huawei FreeBuds 4 bi mogle da budu primer kako je to moguće kod slušalica koje su teške svega 4,1 grama. Udobnost je ključna za postizanje optimalnog korisničkog iskustva a u isto vreme pronađena je prava mera zakrivljenosti same slušalice kako bi bolje stajala u uhu dok na primer trčite, vozite bicikl ili ste na nekom drugom treningu. Nema ispadanja slušalica pri čemu nema ni kvarenja kvaliteta zvuka ili nešto slabijeg poništavanja spoljašnjih šumova. Dodajte tome i što su otporne na vodu, pa dobijate slušalice koje odlično idu uz sve sportske aktivnosti.

Uz udobnost ide i kvalitet zvuka, daleko najbitnija stavka. Želite slušalice koje podržavaju visok frekvencijski opseg i daju bogate i pune visoke tonove, dok će dobru reprodukciju basova doneti kvalitetan dinamički drajver. Još jedna bitna funkcija koju ćete maksimalno koristiti jeste noise cancelation, odnosno poništavanje aktivnih šumova i to ne samo kada slušate muziku nego i kada slušalice koristite za razgovor telefonom. Treba vam gedžet koji će vas izolovati od svega drugog osim od zvuka koji kroz slušalice dolazi do vas.

Kod Huawei FreeBuds 4 to je rešeno kroz Adaptive Ear Matching tehnologiju. Poenta je u tome da one automatski detektuju oblik uha konkretnog korisnika kao i uslove u kojima nosi slušalice, pa onda optimalno podese kako će se poništavati buka i šumovi iz okruženja. Takođe, ove slušalice imaju dva mikrofona koji pomažu da se prikriju spoljašnji zvukovi koji smetaju. Mikrofoni su tu da preciznije detektuju ambijentalnu buku a slušalice je potom eliminišu.

Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija

Izdržljiva baterija i jednostavno povezivanje

Na vrhu prioriteta kada birate slušalice jeste i njihova izdržljivost, odnosno koliko će vam jedno punjenje doneti slobode u korišćenju. Ne želite da budete vezani za punjač, ali ujedno želite i model koji će se brzo napuniti. U slučaju Freebuds 4 ovde su dosta pomerene granice. Ukoliko je aktivno poništavanje šuma isključeno slušalice mogu da traju četiri sata, odnosno 22 sata u kombinaciji sa kućištem za punjenje. Ukoliko je opcija aktivnog poništavanja šuma uključena, slušalice donose 2,5 sata slušanja muzike. Možda još bitnije je i to koliko brzo se pune. Pa tako samo 15 minuta na punjaču obezbediće da možete da ih koristite bez problema naredna dva i po sata.

Želite da vaše slušalice imaju sve ove napredne funkcije a da vam u isto vreme njihovo korišćenje bude najjednostavnije moguće, toliko da ih u dva klika mogu povezati i koristiti i vaši roditelji i vaše dete. Za to je zadužena Bluetooth veza između slušalica i uređaja sa kog slušate muziku ili strimujete seriju, telefon, tablet, računar. Želite, kao što je to slučaj sa FreeBuds 4 slušalicama, da možete da ih koristite i za Android, iOS ili Windows platformu i da na svakoj rade podjednako pouzdano i kvalitetno. Super dodatak je taj što čak mogu da se povežu i sa satom i da sa njega direktno slušate svoju omiljenu plej listu, odnosno da ne morate da potežete za telefonom u svakom trenutku.

Slušalice su jedan od najmanjih gedžeta, ali su se pokazale izuzetno važnim i korisnim i zato u njih vredi uložiti.Izvor

Similar Articles

Top