Stranica
Home > Tehnika > “Debeljko” se vraa, ovoga puta u originalnoj veliini VIDEO

“Debeljko” se vraa, ovoga puta u originalnoj veliini VIDEO


Retro Games Ltd. iza sebe ve ima jedan uspean projekat oivljavanja nekada mega popularnog raunara Commodore 64. Reinkarnacija kultnog kunog kompjutera iz 80-tih stigla je poetkom 2018. godine u obliku gejming konzole.


Izvor: B92, Bug

Printscreen YouTube/THE C64

Jedina zamerka zaljubljenika u Commodore 64 bila je ta to se radilo o mini izdanju, kome je tastatura bila samo ukras.

Zato je proizvoa, krajem prole godine, najavio da ima u planu izdati i verziju u pravoj veliini, sa potpuno funkcionalnom tastaturom. Takav model ni po niemu ne bi trebalo da se razlikuje o originalnog Commodore raunara.

Sada je konano poznat i datum kada e The C64 krenuti u prodaju – 5. decembar 2019. godine.

Budui da e biti vei i da e imati funkcionalnu tastaturu i cena e mu oekivano biti vea. Trenutno je mogue prednaruivanje, na osnovu ega je poznato da e The C64 na evropskom tritu kotati oko 120 evra.

The C64 e moi da se koristiti u tri razliita moda: C64, VIC 20 i Games Carousel. Uz njega stiu 64 igre: Boulder Dash, Bounder, Cyberdyne Warrior, Cybernoid II, Deflektor, Destroyer, Impossible Mission, Impossible Mission II, Super Cycle, Sword of Fargoal, Temple of Apshai Trilogy, Winter Games i mnoge druge.

Kupci ove retro gejming konzole u pakovanju dobijaju jedan dojstik, sve potrebe kablove (HDMI i USB), adapter za struju i tampana uputstva. The C64 podrava rezolucije ekrana sve do HD-a.

Budui da The C64 ima i USB portove, mogue je uitati i druge igre ili gejming aplikacije, kao i pomou BASIC-a, isprogramirati sopstvene. Detaljnije specifikacije ureaja dostupne su na zvaninom sajtu proizvoaa, a kompletan spisak igara moete videti OVDE.Izvorni link

Slični artikli

Top