Stranica
Home > Tehnika > Dva amerika gignata ne odustaju od podrke za Huawei ureaje

Dva amerika gignata ne odustaju od podrke za Huawei ureaje


Odluka amerike vlade da stavi Huawei na svoju crnu listu dovela je do bojazni da e budui Huawei ureaji izgubiti podrku amerikih kompanija kao to su Google, ARM i Microsoft.


Izvor: Neowin, Benchmark

Foto: Depositphotos / panama7

Posebno su bili zabrinuti vlasnici Huawei laptopova, kada su krajem prolog meseca nestali svi tragovi o MateBook X Pro modelu, iako je laptop vraen mesec dana kasnije.

Microsoft je preko PC Word-a potvrdio da e Huaweijevi Windows laptopovi nastaviti da dobijaju softversku podrku, uprkos odluci administracije SAD o zabrani trgovine sa kineskom kompanijom. U izjavi za medije, predstavnik Microsofta je rekao:

“Ostajemo posveeni pruanju izuzetnog korisnikog iskustva. Naa poetna procena odluke Amerikog ministarstva trgovine u odnosu na Huawei pokazala je da moemo da nastavimo sa ponudom auriranja Microsoft softvera korisnicima sa Huawei ureajima”.

Ovo se poklapa sa prethodnom izjavom kineskog tehnolokog giganta, koji je obeao da e svi Huawei raunari nastaviti da dobijaju Microsoftovu podrku, kao i Android auriranja za Huawei pametne telefone i tablete.

Isto uveravanje dao je i Intel, kada su u pitanju Huawei ureaji koji koriste Intel procesore.

Meutim, potrebno je istai da se ta obeana auriranja odnose samo na postojee Huawei ureaje. Ostaje da se vidi kako e zabrana amerike administracije uticati na budui hardver kompanije.Izvorni link

Slični artikli

Top