Stranica
Home > Tehnika > Facebook omoguio korisnicima da kreiraju filtere za lice na Instagramu

Facebook omoguio korisnicima da kreiraju filtere za lice na Instagramu


Facebookov alat za kreiranje AR efekata pod nazivom Spark AR sada omoguava svima da kreiraju filtere za lice i druge efekte te da ih koriste za Instagram Storiese.

Facebookov alat za kreiranje AR efekata pod nazivom Spark AR sada omoguava svima da kreiraju filtere za lice i druge efekte te da ih koriste za Instagram Storiese.

Platforma je prethodno dozvoljavala filtere samo odobrenih kreatora, ali novi update omoguava svima da kreiraju i uploaduju vlastite AR filtere na Instagram. Uveden je i Effect Gallery tab na profilima te omoguava umjetnicima da pokazuju svoje kreacije.

Instagram je uveo AR filtere u maju 2016. godine, a popularnost je “eksplodirala” tek nakon to su ukljueni novi kreatori u beta verziju u oktobru prole godine. Filteri su pomogli AR kreatorima da steknu veliki broj pratitelja jer efekti mogu biti dodani u korisniku kameru kada korisnik prati profil njihovog kreatora. Kada korisnik prati kreatora, efekti s tog profila se automatski prikacuju u efektima kamere u Storiesima. Instagram je dodao i “Browse Effects” opciju kako bi koriosnici mogli otkrivati i isprobavati nove AR filtere.

Facebook je najavio da e Spark AR izzai iz beze na Instagramu tokom F8 konferencije ranije ove godine. Kompanija je saopila da je vie od milijardu ljudi koristilo AR efekte kreirane pomou Spark AR platforme ukljuujui Facebook, Instagram, Messenger i Portal. Spark AR Studio softver je podran i na Windowsu od aprila. Sada je otvoren svima te se oekuje veliki izbor AR efekata.Izvorni link

Slični artikli

Top