Stranica
Home > Tehnika > Google sluajno otkrio vaan detalj o najnovijem Andoidu

Google sluajno otkrio vaan detalj o najnovijem Andoidu


Jedan od Googleovih slubenika korisnike podrke dozvolio je sebi da mu se “omakne” vana informacija kada je dolazea verzija globalno najpopularnijeg operativnog sistema za mobilne ureaje u pitanju.


Izvor: B92

Foto: Depositphotos / Mactrunk

U razgovoru, voenom posredstvom onlajn eta, on je novinaru sajta Phone Arena otkrio datum objavljivanja Androida 10. Kasnije je istu informaciju potvrdio jo jedan slubenik Googlea, samo drugom strunom mediju, pie Indipendent.

Upitani da li e Android 10, koji je prethodno bio oznaen kao Android Q, biti dostupan na Googlovom ovogodinjem telefonu Pixel 3a, obojica su odgovorila da je nova verzija operativnog sistema biti dostupna od 3. septembra.

Google planira velika unapreenja najpopularnijeg operativnog sistema na svetu, a neki detalji toga nedavno su otkriveni na zavninom blogu kompanije. Meu njima je i promena naina imenovanja Androida u odnosu na prethodne verzije, tj. zamena imena popularnih slatkia brojevima.

I izgled logoa e, takoe, doiveti “apdejt”, budui da internet gigant istie da se zalae za njegov “moderniji i pristupaniji”.

Kao to je to bilo i sa prethodnim verzijama, novi operativni sistem e prvo stii na Googlove Pixel ureaje, a potom i na pametne telefone drugih proizvoaa.

Oekuje se i da e Android 10 korisnicima ponuditi vei stepen bezbednosti, kao i podrku za 5G standard i za budue telefone sa ekranom na preklop.Izvorni link

Slični artikli

Top