Stranica
Home > Tehnika > “Hou novog Princa od Persije!”

“Hou novog Princa od Persije!”


Prince of Persia jedan je od tragino zaboravljenih serijala u modernoj eri video igara, koji slavi itave tri decenije postojanja.


Izvor: B92, play.co.rs

Povodom tog jubileja, javnosti se obratio kreator serijala Dordan Mekner. On je u obimnoj objavi na Facebooku govorio o samom nastanku prve igre, ali i budunosti, koja naalost i nije tako svetla.

Mekner je izjavio da bi najvie voleo da moe da najavi novu Prince of Persia igru, povodom 30 godina postojanja franize. To, naalost, nije mogue, budui da se o tome ne pita samo on.

Ipak, Dordan ima ogromnu elju da napravi novu igru i da ubrza proces njenog kreiranja, kao i da to nije mogue.

Mekner e ove jeseni izdati knjigu u kojoj govori o nastanku i istoriji Prince of Persia serijala, a mi se iskreno nadamo da e Ubisoft osetiti taj njegov entuzijazam.

Serijal Prince of Persia je imao ogroman uticaj na dananje igre. Tomb Raider je izgraen po uzoru na njega, a serijal dri ak est rekorda u Ginisovoj knjizi zbog inovacija koje je igra donela gejming industiji.

Kroz tri decenije smo viali dosta igara, kako glavnih, tako i spin-off naslova koji su nam samo budili nadu da nas oekuje neto vee, 2010. smo dobili i film sa Dejkom Dilenholom u ulozi princa Dastana.Izvorni link

Slični artikli

Top