Stranica
Home > Tehnika > Hteli su da se otarase reputacije proizvoaa jeftinih telefona, a onda su nastavili po starom

Hteli su da se otarase reputacije proizvoaa jeftinih telefona, a onda su nastavili po starom


Xiaomi je ove nedelje predstavio potpuno novu seriju pametnih telefona koja nosi oznaku Mi CC. U ponudi su tri modela: osnovni Mi CC9, kompaktniji model CC9e i poseban model sa poboljanim funkcijama kamere CC9 Meitu Edition.


Izvor: B92, GSM Arena

Zajedniko za sva tri modela je to da ih napaja baterija kapaciteta 4.030 mAh, koja se puni pomou brzog punjaa od 18W.

Takoe, mnogima e biti znaajno i to to se Xiaomi, na sva tri telefona, odluio da zadri standardni audio ulaz od 3,5 milimetara.

Xioami Mi CC9 ima veliki Super AMOLED ekran, dijgonale 6,39 ina, sa rezolucijom od 2.340 x 1.080 taaka, koji pri vrhu ima “notch” u obliku kapljce u koji je smetena selfi kamera.

Ureaj, koji pokree Snapdragon 710 ipset, dolazi sa 6 ili 8GB RAM-a i skladinim prostorom kapaciteta 64, 128 ili 256 GB.

Mi CC9 je opremljen sistemom od tri zadnje kamere od 48MP, 8MP i 2MP. Prednja selfi kamera ima senzor rezolucije 32MP. Telefon ima in-display ita otiska prsta.

Foto: Xiaomi

Kompaktniji Xiaomi Mi CC9e (“e” oznaava – Essential Edition) je zasnovan na novom Snapdragon 665 ipu.

Telefon e biti dostupan u konfiguraciji sa 4 i 6GB RAM-a i sa 64 i 128GB prostora za skladitenje podataka.

Opremljen je Super AMOLED ekranom dijagonale 6,01 in, rezolucije 1.560 x 720 piksela.

Trei lan novopredstavljane serije u produetku imena nosi oznaku – Meitu Edition, budui da je razvijen u saradnji sa kompanijom Meitu koja se pobrinula za dodatne mogunosti kamera telefona.

Ovaj telefon, primarno namenjen vlogerima, korisnicima donosi podrku za AI portret mod, posebne filtere za ulepavanje i specijalni mod za snimanje videa uz dodatnu stabilizaciju slike.

Hardverski je identian osnovnom modelu Mi CC9, s tim to e iskljuivo biti dostupan u konfiguraciji od 8GB RAM-a i 256GB skladinog prostora.

Iako je Xiaomi svojevremeno saoptio da ne eli da ga stalno prati reputacija proizvoaa jeftinih telefona, ini se da je ovde ostao pri svojoj, dobro poznatoj, cenovnoj politici.

U zavisnosti od konfiguracije modela, Xiaomi Mi CC9 e imati cenu do 290 dolara, Mi CC9e do 230 dolara, dok e cena posebne Meitu Edition verzije iznositi oko 380 dolara.Izvorni link

Slični artikli

Top