Stranica
Home > Tehnika > Huaweijev operativni sistem Hongmeng ipak nije zamjena za Android

Huaweijev operativni sistem Hongmeng ipak nije zamjena za AndroidNakon uasnih nekoliko mjeseci kompanija Huawei je priznala da njen vlastiti operativni sistem Hongmeng ipak ne moe biti zamjena za Googleov Android OS.

Nakon uasnih nekoliko mjeseci kompanija Huawei je priznala da njen vlastiti operativni sistem Hongmeng ipak ne moe biti zamjena za Googleov Android OS.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Iz Huaweija je novinarima u Briselu reeno da Hongmeng nije dizajniran za “pametne” mobitele te da kompanija planira nastaviti Android.

Neto ranije jepredsjednik Huaweija Liang Hua kazao da kompanija “jo nije odluila da li Hongmeng OS moe biti razvijen kao operativni sistem za smartphone u budunosti”. On je kazao da je sistem namijenjen “industrijskoj upotrebi”.

To je znaajna promjena u odnosu na prethodne poruke iz Huaweija koje su govorile da je kompanija spremna za prelazak na vlastiti OS. U junu je saopeno da je “Huawei u procesu lansiranja zamjene za Android koja e biti spremna za nekoliko m,jeseci”. Navedeno je da “Huawei to ne eli jer je zadovoljan kao lan Android porodice”, ali da se “Hongmeng testira uglavnom u Kini”. Takoer, ranije ove godine je iz kompanije porueno da e Huawei biti spreman koristiti svoje alternative.Izvorni link

Slični artikli