Stranica
Home > Tehnika > Instagram u nekim zemljama krije broj lajkova kako bi korisnike oslobodio pritiska

Instagram u nekim zemljama krije broj lajkova kako bi korisnike oslobodio pritiska


Drutvena mrea Instagram je u nekim zemljama odluila sakriti broj lajkova na postove kako bi korisnike oslobodila pritiska.

Drutvena mrea Instagram je u nekim zemljama odluila sakriti broj lajkova na postove kako bi korisnike oslobodila pritiska.

Meu zemljama u kojima Instagram na ovaj nain titi korisnike su Australija i Japan, a radi se o probnom periodu u kojem e korisnici ispod postova osoba koje prate vidjeti ispisano ime korisnika i rije “drugi” umjesto broja lajkova, dok e i dalje biti u mogunosti vidjeti broj lajkova na vlastitim postovima.

Postoji zabrinutost da drutvene mree mogu ugroziti samopotovanje korisnika i izazvati negativne osjeaje kod mladih ljudi.

Instagram je obavio slian eksperiment u Kanadi u maju, a sada se testovi proiruju na Australiju, Novi Zeland, Irsku, Italiju, Japan i Brazil.

“Nadamo se da e ovaj potez osloboditi korisnike pritiska koji osjeaju zbog broja lajkova na postovima, tako da se mogu fokusirati na dijeljenje stvari koje vole”, saopeno je iz Facebooka u ijem je vlasnitvu Instagram.

Ove mjere ne obuhvataju poslovne profile.Izvorni link

Slični artikli

Top