Stranica
Home > Tehnika > Izumljen robot koji moe pomoi japanskim farmerima da oiste polja rie od korova

Izumljen robot koji moe pomoi japanskim farmerima da oiste polja rie od korovaU sjeveroistonom Japanu ininjer koji radi za japanskog proizvoaa automobila Nissan napravio je prototip robota koji moe pomoi japanskim farmerima da oiste polja rie od korova.

U sjeveroistonom Japanu ininjer koji radi za japanskog proizvoaa automobila Nissan napravio je prototip robota koji moe pomoi japanskim farmerima da oiste polja rie od korova.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Stoljeima su poljoprivrednici u Aziji koristili patke kao prirodnu alternativu pesticidima. Dok patke u poplavljenim riinim poljima rastrgavaju korov i grickaju insekte, njihov izmet ak djeluje i kao dodatno ubrivo.

Mada se ini da je to samo projekt bez planova za komercijalizaciju te projekt koji ne pokazuje bilo kakve podatke o tome koliko je efikasan, ipak je fascinantna upotreba tehnologije. Robot je teak 1,5 kilograma.

Dvije rotirajue gumene etkice na donjoj strani robota zauzimaju mjesto stopala patke koja oksigeniu vodu mijeanjem i spreavanjem korova da se ukorijeni.Izvorni link

Slični artikli