Stranica
Home > Tehnika > Jo ni 5G nije zaiveo kako treba, a Huawei se ve “bacio” na 6G

Jo ni 5G nije zaiveo kako treba, a Huawei se ve “bacio” na 6G


Uvoenje 5G standarda mobilne telefonije i interneta, u mnogim zemljama sveta, jo uvek je na samom poetku i u fazi ranog testiranja, pa je pitanje kada e poeti da se primenjuje u irim razmerama.


Izvor: GizChina, GSM Arena

Foto: Getty Images / Kevin Frayer

I pored toga, kinska kompanije Huawei, iako jo uvek pod zabranom amerike administracije, koja je ini se poslednjih nedelja poela pomalo da poputa, poela je istraivanja mrenih reenja este generacije.

Rada na 6G standardu prihvatila se Huaweijeva laboratorija u Otavi, koja na tom projektu i mogunostima njegove primene, sarauje sa vie od 13 univerziteta i istraivakih instituta.

Prema prvim prognozama kineske kompanije, oekuje se da 6G tehnologija nee biti dostupna pre 2030. godine.

Ovaj potez Huawija mogao bi da bude odgovor na prethodne informacije, koje su se pojavile ranije ove godine, prema kojima je i korejski Samsung zapoeo slina istraivanje u svojim laboratorijama u Seulu.

Imajui u vidu to dokle je Huawei odmakao u razvoju 5G mrenih reenja, jo pre amerike blokade, ne treba da iznenadi pokuaj te kompanije da bude meu prvima kada su istraivanja este generacije u pitanju.

Osim Huaweija i Samsunga, Nokia, Ericsson i SK Telecom su najavili strateko partnerstvo, koje za cilj ima zajedniki rad na razvoj 6G standarda.Izvorni link

Slični artikli

Top