Stranica
Home > Tehnika > Korisnici Androida mogu pristupiti nekim Googleovim uslugama koritenjem otiska prsta

Korisnici Androida mogu pristupiti nekim Googleovim uslugama koritenjem otiska prstaU vrijeme kad se mnogi ele rijeiti ifri, kompanija Google uvodi novu mogunost koja korisnicima Androida omoguava da koritenjem senzora za otisak prsta ili PIN-a pristupaju nekim od njenih usluga.

U vrijeme kad se mnogi ele rijeiti ifri, kompanija Google uvodi novu mogunost koja korisnicima Androida omoguava da koritenjem senzora za otisak prsta ili PIN-a pristupaju nekim od njenih usluga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ovo je prvi put da je Google omoguio korisnicima koritenje biometrije za utvrivanje identiteta na webu unutar aplikacije.

Online biometrijska identifikacija je ve dostupna za Chrome namijenjen Androidu. Kako biste se upoznali s ovom mogunou, posjetite passwords.google.com, nakon ega e Chrome predloiti identifikaciju koritenjem senzora za otisak prsta na smartphoneu. Alternativno je mogue izabrati i drugu metodu identifikacije kao to je PIN, pattern ili ifra.

U poetku e nova mogunost biti dostupna samo za odabrane Android ureaje, ali e ih imati svi u narednih nekoliko dana, barem oni koji koriste Android 7.0 i noviji.

Nova mogunost je sigurnija od ifri koje polako postaju prolost.Izvorni link

Slični artikli