Stranica
Home > Tehnika > Ljubitelji iPhonea spremni da daju 600 dolara vie za njegvu verziju “na preklop”

Ljubitelji iPhonea spremni da daju 600 dolara vie za njegvu verziju “na preklop”


Apple bi u naredne dve godine mogao da predstavi svoje prve ureaje sa ekranima na preklop, navodi se u analizi kue UBS koju je preneo ameriki CNBC, prema kojoj bi takvi ureaji amerikom tehnolokom gigantu mogli da donesu dodatne prihode.


Izvor: B92

Prema analizi kue UBS, kada se konano u prodaji pojavi model Galaxy Fold, Samsung e najverovanije zauzeti poziciju lidera na tritu u segmentu preklopnih telefona.

Na Apple se, meutim, nee dugo ekati, poto bi prvi preklopni ureaji iz Kupertina mogli da se pojave ve sledee, mada realniju mogunost predstavlja 2021. godina.

Imajui u vidu viegodinju praksu razvoja novih ureaja, i kompanijske “ablone” po kojima se takav razvoj odvija, nije nikakva tajna da u Appleu ispituju sve okolnosti za plasiranje “preklopivog” ureaja, ali je veoma izvesno da to nee biti iPhone, pie CNET.

Milion za hakere

Kompanija Apple ponudila je rekordnih milion dolara nagrade strunjacima za kompjutersku bezbednost koji pronau nain da hakuju iPhone. Oni su pozvali strunjake iz celog sveta da potrae bezbednosne “rupe” u tom pametnom telefonu. Nagrada od milion dolara e biti uplaena samo u sluaju uspenog pokuaja da se iPhone hakuje sa daljine, bez direktnog kontakta sa telefonom.

Apple “posveeno radi na takvoj tehnologiji”, koja e prvo biti primenjena kod iPad ureaja, a tek onda implementirana na iPhone, navodi taj sajt.

Kasnije predstavljanje iPhonea “na preklop” Appleu bi omoguilo niu cenu, a samim tim i bolju prihvaenost od strane kupaca, navodi se u analizi.

U anketi, koji je UBS sproveo meu korisnicima Appleovih ureaja, jedna treina anektiranih je rekla da bi za takav ureaj bila voljna da plati i 500 do 600 dolara vie u odnosu na standardnu cenu iPhonea.

A to je cena koja je nia od 2.000 dolara, to je iznos koji je na predstavljanju, za sada jo uvek na tritu nedostupnog, Samsunga Galaxy Fold najavljena za taj model.Izvorni link

Slični artikli

Top