Stranica
Home > Tehnika > Microsoft testira zanimljivu opciju za Windows 10, moda je dobijemo sa sledeim apdejtom

Microsoft testira zanimljivu opciju za Windows 10, moda je dobijemo sa sledeim apdejtom


Izgleda da e prva od dve velike nadogradnje Microsoftovog operativnog sistema Windows 10, koje bi trebalo da stignu sledee godine, onima koji ele vie kontrole nad ponovnim pokretanjem raunara ponuditi zanimljiv alat.


Izvor: Engadget, Tportal

Foto: GettyImages / Drew Angerer

U sklopu izdanja Windows 10 Insider Preview Build (redni broj 18965), u Microsoftu testiraju novu postavku koja e vlasnicima Windowsa omoguiti da preciznije odrede da li e se aplikacije automatski pokrenuti posle restarta.

U Microsoftu kau da e nova opcija biti iskljuena u poetnim postavkama. Ako elite da je aktivirate, moraete da otvorite meni Account settings i potraite je pod Sign-in options.

Naravno, to to u Microsoftu testiraju novu opciju ne znai da e se ona automatski pojaviti i u sledeem izdanju auriranja za Windows 10.

Ali, svakako obratite panju na sledee izdanje (20H1), koje bi trebalo da se pojavi poetkom sledee godine. U istom izdanju u Microsoftu planiraju da dodaju ugraeni Linux kernel.

Kao svaka druga nadogradnja, Build 18965 donosi niz reenja za bagove i za stabilniji rad raunara. Izmeu ostalog, trebalo bi da budu uklonjeni problemi zbog kojih pojedine aplikacije nisu mogle da rade u pozadini i zbog kojih se taskbar nije prikazivao pri radu sa tastaturom osetljivom na dodir.Izvorni link

Slični artikli

Top