You are here
Home > Tehnika > Neka vas ne zavara Lite u imenu ovog telefona

Neka vas ne zavara Lite u imenu ovog telefona

Fallback Image


Xiaomi Mi 11 Lite je tanak i lagan uređaj, telefon srednje klase sa novim Snapdragon 780G čipom koji ga, i pored niže cene, gura među jače konkurente, pre svega u sopstvenoj Mi 11 liniji.

Mi 11 Pro i Mi 11 Ultra, glavni su aduti nove Xiaomi serije telefona. Najslabiji od njih Mi 11 Lite 5G nazvan je najtanjim 5G telefonom na svetu, a za sve koji još čekaju uvođenje nove mreže, tu je i 4G verzija, ali sa Snapdragon 732G čipsetom.

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Foto: Mladen Šurijanac / RAS Srbija

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Na nešem testu našao se model sa 5G modem koji nam je ustupio Telenor, i na prvu loptu treba spomenuti da je opremljen sa brzim Wi-Fi 6 modulom, trostrukom glavnom kamerom, i stereo zvučnicima.

Mi 11 Lite 5G dolazi sa dosta velikim 6.55 inčnim AMOLED ekranom. To je u rangu većine današnjih telefona, vrlo je zgodan za koriščenje jednom rukom, dok je u isto vreme pregledan. Ono po čemu se Mi 11 Lite ističe jeste kolorit u kom je dostupan a sa debljinom od samo 0.53 mm zaista jeste među najtanjim telefonima na tržištu. Samim tim je pristupačniji mlađim generacijama ali i svim onima koji žele upečatljiv uređaj. Sa donje strane je mesto za dualni SIM, ali i za microSD karticu ukoliko želite da proširite postojeću memoriju od 128 GB a inače Mi 11 Lite nema zakrivljene strane kao što smo navikli kod većine telefona danas s obzirom da se Xiaomi u ovom slučaju odlučio za nešto „kockastiji“ dizajn.

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Foto: Mladen Šurijanac / RAS Srbija

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Na poleđini dominira modul sa kamerama. On je napravljen u dve nijanse sa glavnom kamerom od 64MP i dva dodatna modula – od 5MP za makro slikanje i 8MP za širokugaone slike. Slefi kamera inače ima 20MP. Glavna kamera koristi tehnologiju 4 u 1 piksel binovanja kako bi proizvela slike od 16MP iako naravno imate opciju da se odlučite za slikanje u punoj rezoluciji. Interfejs kamere je nešto drugačiji ali su glavne opcije i dalje vrlo dobro postavljene. Xiaomi ima šest video efekata koje je sada prvi put predstavio sa novom Mi 11 serijom a koji su zapravo poput filtera za jedan potpuniji sinematiki doživljaj snimanja.

Kamere dosta dobro rade. Dnevne fotografije su detaljne, jasnih i upečatljivih boja dok one slikane po mraku ili slabijem osvetljenju mogu da pariraju onima snimljenim konkurentnim uređajima iz iste kategorije. To znači da su prihvatljivog kvaliteta.

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Foto: Mladen Šurijanac / RAS Srbija

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Inače, govoreći o materijalu koji je iskorišćen za pozadinu telefona, Xiaomi koristi stakleni finiš koji je matiran pa vam telefon neće kliziti iz ruku ili neke površine na koju se stavi, a ujedno nema dosadnih otisaka prstiju na poleđini. Ram koji ide po sredini ivica je od plastike sa glosi finišem, ali super izgleda što je i finalni utisak o ovom telefonu.Izvor

Similar Articles

Top