Stranica
Home > Tehnika > Nikad vieno reenje: Samsung Galaxy S11 e imati potpuno inovativni slajder ekran FOTO

Nikad vieno reenje: Samsung Galaxy S11 e imati potpuno inovativni slajder ekran FOTO


Samsung na godinjem nivou podnese zahteve za veliki broj patenata koji se mogu ili ne moraju nai u buduim ureajima ili tehnologijama te kompanije.


Izvor: LetsGoDigital, Benchmark

Ovoga puta, junokorejski gigant je patentirao efektivno reenja za obezbeivanje najvee mogue povrine ekrana na telefonu, koji je mogue smestiti u dep.

Prijava za patent dizajn podneta je krajem 2018. godine, kod KIPO (Korean Intellectual Property Office). Patent je odobren krajem maja, a javno je objavljen 24. juna ove godine.

U okviru patenta se nalazi i 14 skica, na kojima je mogue videti moderni dizajn telefona, sa takozvanim edge displejom kompanije Samsung.

Specijalna karakteristika ovog modela je to moe da proiri irinu telefona, nakon ega se povrina ekrana poveava za oko 50 procenata.

Foto: Prinscreen / Nl.letsgodigital.org

S obzirom na to da se radi o dizajn patentu, ne postoji detaljan opis, koji daje odgovore na pitanja kako e se ovakav smartfon koristiti.

Fotografije pokazuju da je ekran s desne strane uvean, dok fleksibilni displej ostaje zatien od eksternih uticaja.

Foto: Prinscreen / Nl.letsgodigital.org

Foto: Prinscreen / Nl.letsgodigital.org

Ono to se kod dizajna istie jeste i punch-hole sistem za kameru, koji je smeten u sredini gornjeg dela ekrana. To znai da ovaj deo ekrana nee moi da se pomera.

Patent ne pominje koliko kamera soiva se koristi, a za potrebe 3D rendera, sajt LetsGoDigital se opredelio za sistem koji Samsung trenutno primenjuje na svoje premijum modele.

Foto: Prinscreen / Nl.letsgodigital.org

Foto: Prinscreen / Nl.letsgodigital.orgIzvorni link

Slični artikli

Top