Stranica
Home > Tehnika > Od jeseni e iPhone, iPad i Apple TV podravati kontrolere za Xbox i PS4

Od jeseni e iPhone, iPad i Apple TV podravati kontrolere za Xbox i PS4


Kompanija Apple se priprema za veliki i znaajan korak jer e od jeseni njeni ureaji iPhone, iPad i Apple TV podravati kontrolere namijenjene konzolama Xbox i PlayStation 4.

Kompanija Apple se priprema za veliki i znaajan korak jer e od jeseni njeni ureaji iPhone, iPad i Apple TV podravati kontrolere namijenjene konzolama Xbox i PlayStation 4.

Radi se o zaista velikoj promjeni u odnosu na odabrane MFI Bluetooth kontrolere koji su bili podrani ranije, a ona e omoguiti lagano povezivanje bilo kojeg kontrolera za PS4 ili Xbox One s ureajem u cilju igranja igrara.

The Verge pie da je njegov novinar ve isprobao kontroler za Xbox One S na iPadu Pro te da je uvjeren da se radi o koraku naprijed ka koritenju iPada kao prijenosne igrae konzole.

Dok PS4 DualShock 4 kontroleri podravaju Bluetooth i rade bez problema, kada je rije o kontroleru za Xbox, on mora podravati Bluetooth. Ako posjeduje utor za slualice s donje strane, onda je sigurno kompatibian. Mogue je i provjeriti gornji dio kontrolera kako bi se ustanovilo da li ima Bluetooth, ali ovu tehnologiju posjeduje veina modernih Xbox One kontrolera.

Uparivanje kontrolera je lako kao i u sluaju drugih Bluetooth ureaja, a veina igara koje ve podravaju MFi kontrolere e odmah prepoznati prisutnost Xbox kontrolera i raditi onako kako oekujete. Novinar The Vergea je igrao igre Real Racing 3, Grand Theft Auto: San Andreas i Fortnite bez ikakvih potekoa.

Podrka PS4 i Xbox One kontrolera je proirena i na Apple TV, tako da e biti mogue povezati kontrolere i igrati podrane igre na veem ekranu.Izvorni link

Slični artikli

Top