Stranica
Home > Tehnika > “Ojadio” roditelje: Deak u igrici potroio 62.000 dolara

“Ojadio” roditelje: Deak u igrici potroio 62.000 dolara


Rat protiv mikrotransakcija i loot kutija je daleko od gotovog, i iako mnoge zemlje ve postiu napredak u borbi protiv predatorskih mehanika u igrama, ekstremnih sluajeva ne manjka.


Izvor: play.co.rs

Foto: Printscreen

U najnovijem sasluanju koje je sprovela britanska vlada, otkriveno je da je jedan igra u igri Runescape, putem mikrotransakcija, potroio neverovatnih 62.000 dolara.

Na taj nain je deak naneo ogromne finansijske potekoe svojim roditeljima, jer 62.000 dolara nije uopte naivna suma novca i nije jasno kako je to moglo promai roditeljima, a studio iza Runescape naravno zadovoljno trlja ruke.

Runescape ak ima i limit, to znai da igra ne moe da potroi vie od 1.000 dolara nedeljno, ili 5.000 dolara meseno, zbog ega nas jo vie udi podatak da je jedan igra uspeo da napravi ogromne trokove, a da niko ne reaguje, prenosi Play.

Mikrotransakcije su tokom godina postajale sve vaniji deo igre, a sa dolaskom Fortnite je poela i prava ekspanzija raznih besmislenih dodataka koji se mogu kupiti u drugim igrama, to je doprinelo veim trokovima unutar same igre.

Vei deo igrake zajednice je besan zbog ovoga, a vidi se i da veliki uticaj na sve vie mikrotransakcija imaju igrai koji su spremni da troe vie novca, pa je i pored pritubi i albi developerima isplatiljivije da ostave mikrotransakcije u igri.Izvorni link

Slični artikli

Top