Stranica
Home > Tehnika > “Olakani” Google postao dostupan u celom svetu

“Olakani” Google postao dostupan u celom svetu


Godinu i po dana od kada je predstavljena u Indiji i Indoneziji, laka verzija Google Go aplikacije za pretraivanje stigla je i do korisnika u drugim delovima sveta.


Izvor: The Verge, PC Press

Foto: GettyImages / guynamedjames

Budui da zauzima samo 7MB, aplikacija je zamiljena kao alatka za pretraivanje informacija na internetu, a na telefonima iz donjeg segmenta.

Pretraiva, pored toga to zauzima manje prostora, pamti i poslednje rezultate pretraivanja, a kako bi korisnik mogao da im se vrati ako iznenada ostane bez interneta.

Pored toga to je dizajniran za ureaje sa loijim specifikacijama, Google Go ima i nekoliko funkcija koje su kreirane na osnovu potreba rastueg trita.

Tako je aplikacija prole godine dobila Lens funkciju koja dozvoljava da uz pomo kamere ita tekstove koji se fotografiu, i to naglas.

Tu je i opcija za glasovno pretraivanje, te ona koja omoguava itanje internet stranica onim korisnicima koji imaju potekoe u itanju, te bilo koje druge probleme zbog kojih nisu u stanju da samostalno tumae tekst.

Google Go je samo jedna od Go-aplikacija koje se kreiraju za potrebe trita u razvoju, pa je tu i Gmail Go koji nudi isto iskustvo, ali zauzima manje prostora, Gallery Go koja slui za organizovanje fotografija, a Google pored toga nudi i Android Go – verziju operativnog sistema za telefone sa slabijim kapacitetom.Izvorni link

Slični artikli

Top