Stranica
Home > Tehnika > One Action je Motorolin pokuaj da “spakuje” GoPro kameru u smartphone

One Action je Motorolin pokuaj da “spakuje” GoPro kameru u smartphone


Motorola je prole godine predstavila porodicu jeftinih smartphonea pod nazivom One, a sada se pojavio novi model Motorola One Action.

Motorola je prole godine predstavila porodicu jeftinih smartphonea pod nazivom One, a sada se pojavio novi model Motorola One Action.

One Action se izdvaja od ostale brae po tome to nudi kvalitet videa kakav imaju akcione kamere kao to je GoPro.

Rije “Action” u imenu smartphonea se odnosi na treu stranju kameru, a to je ultrairoka kamera koja snima video pod uglom od 117 stepeni ba kao i GoPro. Motorola je uradila nekoliko stvari kako bi se video koji snima Action razlikovao od videa snimljenog drugim smartphoneima poev od samih soiva.

Postoji superiroki mod snimanja, ali je Motorola i fiziki rotirala senzor to znai da e One Action snimati video horizontalno iako smartphone drite vertikalno i obrnuto. To je mala promjena, ali je ipak pametno rjeenje koje e omoguiti korisnicima da maksimalno iskoristi unikatnih hardver. Motorola pokuava uz pomo softverskih algoritama ponuditi “poboljanu video stabilizaciju” kako se slika ne bi “tresla” dok snimate.

to se tie ostalih specifikacija, One Action ima 6,3-inni FHD+ ekran s rupiastim izrezom za selfie kameru od 12 megapiksela, dok su nazad kamere od 12 (iroka), 16 (ultrairoka) i 5 (senzor za dubinu) megapiksela. Ureaj koristi Samsungov Exynos 9609 procesor, ima 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, USB-C port i utor za slualice, a napaja ga baterija od 3.500 mAh. One Action e koristiti Android One.

Kotat e 259 eura kad se pojavi u evropskim prodavnicama u oktobru.Izvorni link

Slični artikli

Top