Stranica
Home > Tehnika > Otkrivene specifikacije smartphonea Huawei Mate 30 Pro, imat e ukupno sedam kamera

Otkrivene specifikacije smartphonea Huawei Mate 30 Pro, imat e ukupno sedam kamera


Na internetu su se pojavile specifikacije nadolazeeg Huaweijevog smartphonea Mate 30 Pro.

Na internetu su se pojavile specifikacije nadolazeeg Huaweijevog smartphonea Mate 30 Pro.

S obzirom na to da serija Mate 30 nema dozvolu za koritenje Googleovih aplikacija i usluga, prvi Huaweijev flagship bez poveznica s Googleom okruuje misterija.

Postoje glasine o neobinim pozicijama kamera i zakrivljenim ekranima, ali informacija o specifikacijama nije bilo, barem ne dosad. Lista specifikacija modela Mate Pro je objavljena na Twitteru.

Nakon to je na IFA sajmu u Berlinu predstavljen procesor Kirin 990, uslijedilo je “curenje” specifikacija modela Mate 30 Pro.

Smartphone e imati 6,6 ili 6,8-inni FHD+ AMOLED Waterfall ekran rezolucije 2.400×1.176 piksela, bateriju od 4.000 mAh koju e biti mogue puniti i beinim putem. Ureaj ima USB-C port, ekran obavlja i funkciju zvunika za uho, dok je na dnu mono zvunik. Nazad su etiri kamere, glavna od 40, kamera irokog ugla od 40 MP, telephoto kamera od 8 MP sa 3x optikim zumom i optikom stabilizacijom, kao i ToF senzor. Podrku kamerama prua i xenon bljeskalica, a tu je i senzor za temperaturu boje. Na prednjoj strani je selfie kamera od 32 MP, ultraiorka kamera i ToF senzor.

Za sigurnost je zaduen Huawei Face id 2.0 sistem koji je bri i sigurniji, a tu su i senzori za praenje rada srca te disanja. Senzor za otisak prsta je integrisan u ekran. Smartphone e imati 8 ili 12 GB RAM-a te 128 ili 512 GB interne memorije (dva modela). Koristit e HiSilicon Kirin 990 5G procesor te operativni sistem Android 10 s interfejsom EMUI10.0. Recimo da posjeduje i fiziko dugme za paljenje i gaenje, slajder osjetljiv na dodir namijenjen podeavanju jaine zvuka te da je otporan na vodu i prainu po standardu IP68.

Huawei Mate 30 Pro e biti predstavljen 19. septembra.Izvorni link

Slični artikli

Top