Stranica
Home > Tehnika > Ovo je novi iPhone 11 FOTO / VIDEO

Ovo je novi iPhone 11 FOTO / VIDEO


Kompanija Apple upravo je predstavila 11. generaciju svog pametnog telefona – iPhone, za koga je direktor tehnolokog giganta iz Kupertina Tim Kuk rekao “da je najbolji pametni telefon do sada”.


Izvor: B92, Engadget, The Verge, Benchmark

Foto: GettyImages / Justin Sullivan

Ureaj dolazi u tri verzije: kao osnovni iPhone 11, i dve premijum verzije iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max.

Najvea promena kod novog modela je dodavanje jo jedne kamere na poleini ureaja, pa “jedanaestica”, u odnosu na prologodinji iPhone XR koji je imao samo jednu irokougaonu kameru od 12MP, dolazi sa jo jednom 12MP ultrairokom kamerom sa podrkom sa 2X optikim zumom. Novina kod kamera je i uvoenje Night moda.

iPhone 11 dolazi sa LCD TrueTone ekranom dijagonale 6,1 in, a kuite telefona je konstruisano od anodizovanog aluminijuma i stakla. Ureaj pokree najnoviji A13 Bionic procesor. Iako nije objavio vie detalja od svom ipsetu, Apple tvrdi da je A13 najbri CPU, sa najbrim grafikim procesorom za telefone.

Foto: GettyImages / Justin Sullivan

Foto: GettyImages / Justin Sullivan

Novi iPhone 11 je vodootporan na dubinama do dva metra, ima Enhanced Face ID opciju, koja omoguava bre prepoznavanja lica, a napaja ga baterija kapaciteta 3110mAh.

Apple iPhone 11 e imati poetnu cenu od 699 dolara.

Vei iPhone 11 Pro modeli stiu sa nekoliko izmena u dizajnu, kuitem od nerajueg elika, mat zavrnicom, kao i sa vie snage za obavljanje svih funkcija.

iPhone 11 Pro modeli imaju jo jednu, irokougaonu, kameru na poleini, od 12MP, koja omoguava dodatni zum. Tu je i mod rada, pod nazivom Deep Fusion, koji kreira devet fotografija sa sve tri kamere, koje potom spaja u jednu fotografiju visokog kvaliteta.

Kamere, smetene na poleini ureaja, ine i najvei deo dizajnerskih promena kod novih iPhone 11 Pro i Pro Max telefona, jer stiu “spakovane” u etvrtasti “ispupeni” modul.

Foto: GettyImages / Justin Sullivan

Foto: GettyImages / Justin Sullivan

iPhone 11 Pro i Pro Max, takoe, koriste Apple A13 Bionic procesor, koji je za oko 20 procenata bri nego A12 kada su u pitanju CPU i GPU brzine. Prisutan je i bri NPU za analiziranje fotografija i videa u realnom vremenu, kao i Machine Learning Accelerators koji pomau da CPU postigne preko milijardu operacija u sekundi.

Oba telefona su opremljena Super Retina OLED ekranima, dijagonala istih kao kod prologodinjih modela: 5.8 ina za iPhone 11 Pro i 6.5 ina za iPhone 11 Pro Max. Novi displeji troe za 15 odsto manje energije nego ranije, a poseduju i HDR i Dolby Vision kompatibilnost.

Foto: GettyImages / Justin Sullivan

Foto: GettyImages / Justin Sullivan

Ureaje napajaju baterije kapaciteta 3.190mAh i 3.500mAh, za koje Apple tvrdi da e iPhone 11 Pro ponuditi etiri sata dui radni vek baterije u odnosu na iPhone XS, dok e 11 Pro Max nuditi pet sati vie baterije nego XS Max. Apple nuditi brzi punja od 18W sa svim novim iPhone-ima.

Poetna cena iPhonea 11 Pro e iznositi 999 dolara, dok e iPhone 11 Pro Max startovati od 1.099 dolara.Izvorni link

Slični artikli

Top