Stranica
Home > Tehnika > Ovo su dosad poznati detalji o Samsungovom Galaxyju Note 10

Ovo su dosad poznati detalji o Samsungovom Galaxyju Note 10


Kompanija Samsung e krajem ljeta predstaviti Galaxy Note 10, a dosad su poznati neki detalji o ovom ureaju.

Kompanija Samsung e krajem ljeta predstaviti Galaxy Note 10, a dosad su poznati neki detalji o ovom ureaju.

Oekuje se da e Note 10 imati S-Pen stylus olovku, veliku bateriju i vrhunske specifikacije, ali ne i utor za slualice. Samsung je uvijek koristio Galaxy Note da pokae svoje najnovije inovacije. Dok su ureaji iz Galaxy S porodice dizanirani za “obine” kupce, model Note je namijenjen onima koji ele vie mogunosti za produktivnost.

Samsung se u prolosti odluivao za samo jedan model Galaxy Notea, a ovog puta bi se mogla pojaviti dva modela. U aprilu se pojavila informacija da e Samsung predstaviti Galaxy Note 10 i Galaxy Note 10 Pro, mobitele koji bi trebali izgledati identino sa dizajnom u kombinaciji stakla i metala, podrkom S-Pen olovke i performansama, ali bi razlika bila u detaljima.

Nakon godina opiranja, Samsung e navodno ukinuti ranjivi 3,5 mm utor za slualice. Zato e to uiniti, jo uvijek nije poznato jer cijela Galaxy S10 porodica ga jo uvijek koristi. Ipak, jedan od razloga bi moglo biti poveanje prostora za druge komponente. Kompanije kao to je OnePlus pravdaju uklanjanje utora za slualice time to njihovi ureaji imaju senzor za otisak prsta integrisan u ekran, kao i poboljane zvunike. Takoer navedeni su razlozi poput vee baterije, podrke 5G mree i periskop sistema kamere.

Note 10 e rupicu za prednju kameru imati u vrhu ekrana i centralno pozicioniranu. Postavlja se pitanje da li je to bolje rjeenje od zuba u obliku kapi ili desno, odnosno lijevo pozicioniranih rupica prednjih kamera.

Galaxy Note obino dolazi sa sve veim ekranom, ali bi se to moglo promijeniti za ovogodinji model. Note 10 bi trebao imati manji 6,3-inni ekran u poreenju sa 6,4-innim ekranom Notea 9, dok e Note 10 Pro dobiti 6,75-inni ekran. Poreenja radi, Galaxy Note 9 i S10 Plus imaju 6,4-inne ekrane, a S10 5G ima 6,7-inni ekrna.

Na stranjoj strani Notea 10 e biti tri kamere kao i u sluaju modela S10 Plus, dok e Note 10 Pro dobiti etiri kamere kao i S10 5G. Kamere e biti poredane vertikano, a ne horizontalno. Da li e rezolucija kamera biti vea ili e se koristiti senzori od 12 MP za glavnu i telephoto kameru, kao i ultrairoka kamera od 16 MP, ostaje da se vidi.

Bixby dugme je vjerovatno najomraeniji dio Galaxy ureaja pa bi bilo sjajno kad bi ga Samsung uklonio. Note 10 bi trebao tu elju barem polovino ispuniti, Note 10 e ga imati, a Note 10 Pro vjerovatno ne. Neki tvrde da ga nee imati nijedan model Notea.

pekulie se da e Note 10 imati Qualcommove Snapdragon 855 procesore, onosno Samsungove Exynos 9820 procesore, 12 GB RAM-a, bateriju od 4.500 mAh i bre punjenje zahvaljujui punjau od 45 W. Spominje se i mnogo interne memorije, microsSD slot i brzo beino punjenje.

Pretpostavlja s eda e Note 10 koristiti operativni sistem Android 9 Pie sa samsungovim One UI interfejsom, a Android Q bi bio jo bolji.Izvorni link

Slični artikli