Stranica
Home > Tehnika > Poznati detalji o Appleovom iPhoneu 11, donose nekoliko noviteta

Poznati detalji o Appleovom iPhoneu 11, donose nekoliko noviteta


Apple e u septembru predstaviti tri nova iPhonea, a sada su poznati neki detalji o njima.

Apple e u septembru predstaviti tri nova iPhonea, a sada su poznati neki detalji o njima.

Nadolazei ureaji e imati niz novih mognosti, kao i nova imena koja se ranije nisu koristila za modele iPhonea, javlja Bloomberg.

Predstavljanje novih iPhonea se oekuje narednog mjeseca jer e Apple vjerovatno 10. septembra odrati svoj dogaaj.

Moda i najiznenaujue promjene e biti u brendingu, jer e iPhone XS i XS Max postati i iPhone 11 Pro. Ovo e biti prvi put da je Apple iskoristio oznaku “Pro” za iPhone. Aktuelni iPhone XR e biti poznat kao iPhone 11.

Uprkos promjenama hardvera u brendinga, novi iPhonei e izgledati gotovo identino kao i modeli koje nasljeuju. Veina promjena e se kriti u unutranjosti.

Oigledna promjena vanjskog dizajna e se odnositi na vei sistem kamera koji e ukljuivati trei senzor. Taj senzor e omoguiti poboljanje performansi te pravljenje fotografija i videa ultrairokog ugla. Koristit e vjetaku inteligenciju koja e koristiti taj iri ugao u “ubaciti” nekoga u fotografiju ukoliko je morao biti izostavljen.

Dodatna soiva su tema o kojoj se govorilo dugo, ali je njihova funkcija bila misterija. pekulisalo se da e biti koritena jednostavno za bolje fotografije ili potpuno nove vrste slika kao to je 3D skeniranje.

Nova kamera bi mogla biti dio samo Pro modela. U trenutnoj ponudi iPhone XR ima samo jednu kameru, dok iPhone XS ima dvije. Meutim, “normalna” verzija iPhonea 11 e imati dvije kamere.

Nove kamere e moi praviti fotografije vee rezolucije, a njihove performanse e biti bolje u uvjetima loe svjetlosti. Takoer, snimat e i kvalitetniji video, a korisnik e imati opciju dodaanja efekata i ureivanja videa.

Novi iPhone e podravati reverzibilno beino punjenje te e se moi puniti preko drugih ureaja, ali i puniti druge ureaje. Ova mogunost bi takoer mogla biti rezervisana za Pro model.

Prema najnovijim izvjetajima, Appleov iPhone 11 e imati 6,1-inni LCD ekran rezolucije 1.792×828 piksela, 4 GB RAM-a, bateriju od 3.110 mAh, internu memoriju od 64/128/256 GB te dvije stranje kamere od 12 MP. Oekuje se cijena od 749 dolara.

Pro model e posjedovati 5,8-inni OLED keran rezolucije 2.436×1.125 piksela, 6 GB RAM-a, prednju kameru od 12 i trostruku stranju od 12 MP, internu memoriju od 128/256/512 GB, a napajat e ga baterija od 3.190 mAh. Trebao bi kotati 999 dolara.

Navodno e postojati i model iPhone 11 Pro Max sa 6,5-innim OLED ekranom rezolucije 2.688×1.242 piskela, 6 GB RAM-a, internom memorijom od 128/256/512 GB, prednjom kamerom od 12 i trostrukom stranjom kamerom takoer od 12 MP. Koristit e bateriju od 3.500 mAh i za njega e biti potrebno izdvojiti 1.099 dolara.

Face ID tehnologija prepoznavanja lica, otpornost na vodu, ekran i procesor e takoer biti poboljani.

Vanjskim izgledom e novi iPhonei biti veoma slini postojeim modelima, ali e neki od njih imati mat zavrnu obradu.Izvorni link

Slični artikli

Top