Stranica
Home > Tehnika > Pri sve pred sobom: Dron – baca plamena je neto to e uskoro moi da se kupi VIDEO

Pri sve pred sobom: Dron – baca plamena je neto to e uskoro moi da se kupi VIDEO


U amerikoj dravi Konektikat 2015. godine pokrenuto je pitanje naoruavanja robota i drugih mehanikih saputnika, nakon to je jedan tinejder na svoj dron nadogradio baca plamena i poluautomatski pitolj.


Izvor: The Verge, PC Press

Foto: Printscreen YouTube/Throwflame

Iako prosenom ljubitelju dronova ovaj sluaj izgleda kao scenario za horor film, ini se da se i zvanini proizvoai dronova polako okreu naoruavanju svojih letelica.

Naravno, sve je zakonito kada je regulisano potrebom za dobiti, pa e korisnici uskoro moi da na svoje dronove dodaju baca plamena, a zahvaljujui dodatku Throwflame TF-19 Wasp.

On e moi da se dodaje na vee dronove, o da im tako omogui da svoje mete pogaaju sa udaljenosti do skoro osam metara. Tu je i rezervoar u koji moe da stane skoro etiri litra goriva, zahvaljujui emu dron moe da baca plamen u trajanju do 100 sekundi.

Letee oruje moe da se nabavi za 1.499 dolara, pa cena donekle prua utehu, budui da se radi o sumi koju ne moe da plati ba bilo ko, a posebno ako se ima u vidu da zainteresovani ljubitelj vatre mora da kupi i dron na koji bi nadogradio dodatak.

Na priloenom videu vidi se “uradi sam” model drona S1000, sa A2 kontrolorom leta, 6S 16.000mAh LiPo baterijom i TBS Tango R/C daljinskim upravljaem, to na cenu leteeg bacaa plamena dodaje jo 2.600 dolara, prenosi PC Press.

Iz kompanije kau da je dodatak pre svega kreiran za zadatke poput spaljivanja korova na nedostupnim lokacijama i unitavanje osinjaka, a ne kao igraka, pa se oekuje da opasni dodatak u budunosti bude koristan, i da ne padne u pogrene ruke.Izvorni link

Slični artikli

Top