You are here
Home > Tehnika > Prvi vodootporni savitljivi telefon i sat koji radi na Google platformi

Prvi vodootporni savitljivi telefon i sat koji radi na Google platformi

Fallback Image


Samsung je maksimalno pojačao svoju liniju savitljivih i telefona na preklop i to sa dva tek predstavljena modela Galaxy Z Fold3 5G i Galaxy Z Flip3 5G. Na tradicionalnom događaju koji imaju svakog avgusta, Samsung je predstavio i nove slušalice kao i pametni sat.

Z Fold3 i Z Flip3 su prvi preklopni pametni telefoni ikada koji su opremljeni IPX8 otpornošću na vodu. Oba uređaja su napravljena od novog ojačanog aluminijuma, najčvršćeg aluminijuma ikada upotrebljenog za Galaxy pametni telefon, i to uz Corning Gorilla Glass Victus staklo za zaštitu od ogrebotina i slučajnih padova. Pored toga, oba uređaja imaju novi zaštitni film od rastegljivog PET materijala preko unutrašnjih ekrana i optimizovane slojeve panela, zahvaljujući čemu je glavni ekran 80% izdržljiviji od prethodnih uređaja.

Galaxy Z Fold3

Foto: Promo

Galaxy Z Fold3

Samsung je ujedno unapredio i način na koji se ova dva telefona presavijaju, odnosno preklapaju i to uz zglobnu šarku koja omogućava ovim uređajima da se, pod bilo kojim uglom ne pomeraju, za inovativno korisničko iskustvo u Flex režimu rada. Zahvaljujući poboljšanoj tehnologiji čišćenja, unutrašnje četkice su sada kraće, čime pomažu u odbijanju prašine i drugih čestica, doprinoseći izdržljivosti uređaja kao i besprekornom korisničkom iskustvu. Zahvaljujući unapređenoj Sweeper tehnologiji, preklopni mehanizam sada je manji, što pametne telefone štiti od prašine i ostalih sitnih čestica i ujedno omogućuje i tanji dizajn.

Galaxy Z Fold3

Galaxy Z Fold3

Foto: Promo

Galaxy Z Fold3

Nova generacija Samungovih savitljivih telefona ima 7.6-inčni Infinity Flex Display ekran. Celokupnom iskustvu dodatno doprinosi i dizajn kamere, skrivene ispod ekrana, što ne smeta prikazu na ekranu. Koristeći Eco tehnologiju prikaza, ekran je 29% svetliji dok istovremeno troši manje energije. Jedan od glavnih aduta je svakako i neverovatna brzina osvežavanja od 120 Hz.

Još jedan novitet je to da je Samung odlučio da ovaj telefon podrži i S Pen olovku pa je moguće pisanje po ekranu, lakše upravljanje datotekama, fotografijama i slično. S Pen olovka za Galaxy Z Fold3 dostupna je u dve varijante: S Pen Fold Edition i S Pen Pro. Obe verzije olovke donose Pro tehnologiju uvlačenja vrha, koja štiti glavni ekran od potencijalnih oštećenja, pružajući bezbedno korišćenje i najveću preciznost do sada. Što se tiče produktivnosti, Flex Mode način rada na Galaxy Z Fold3 pametnim telefonima pruža velike mogućnosti za multitasking – npr. korisnik se u isto vreme može priključitii video pozivu na prednjem ekranu, dok na glavnom ekranu vodi beleške. Takođe, Galaxy Z Fold3 donosi i ažuriranu Multi-Active tehnologiju prikaza prozora za korišćenje više aplikacija odjednom na velikom ekranu. Na kraju, korisnici mogu da naprave i personalizovane prečice za ponovno otvaranje aplikacija u istom režimu rada zahvaljujući App Fair funkciji, uz pomoć koje je omogućeno nesmetano menjanje aplikacija, bez potrebe odlaska na glavni meni koji omogućava novi Galaxy Z Fold3 Taskbar.

Galaxy Z Flip3

Galaxy Z Flip3

Foto: Promo

Galaxy Z Flip3

Galaxy Z Flip3 ima redizajnirani Cover Screen prednji ekran koji je sada četiri puta veći. Prednji ekran takođe prikazuje kalendar, vreme i broj dnevnih koraka korisnika, a moguće ga je dodatno personalizirati funkcijama uz Cover Screen dodatke i odabranu pozadinsku fotografiju, kao i integrisati sa opcijama koje pružaju novi pametni satovi Galaxy Watch4 ili Galaxy Watch4 Classic.

Pomoću nekih od najnovijih karakteristika kamere koje je Samsung razvio, Galaxy Z Flip3 omogućava korisnicima da snime zapanjujući portret ili selfie bez upotrebe ruku, uz Flex Mode način rada. Takođe, dok je na prethodnim modelima u sklopljenom stanju bilo moguće snimiti samo fotografiju, sada je pomoću interfejsa na Cover Screen prednjem ekranu moguće snimiti i video zapis pomoću Quick Shot opcije. Sve što korisnik treba da uradi je da dva puta klikne dugme za uključivanje pametnog telefona.

Dva nova gedžeta

Galaxy Buds2

Foto: Promo

Galaxy Buds2

Osim Galaxy Z Fold3 i Galaxy Z Flip3 pametnih telefona, Samsung je predstavio i Galaxy Buds2 bežične slušalice. Najnovije Samsung slušalice, koje su ujedno najlakše i najmanje do sada. Imaju dinamičke dvosmerne zvučnike koji pružaju oštar i jasan zvuk bas nota, dok funkcija uklanjanja pozadinskog šuma Active Noise Cancellation smanjuje buku iz okoline. Takođe, Galaxy Buds2 donosi i unapređen kvalitet poziva zahvaljujući najnovijoj tehnologiji, koja pomoću veštačke inteligencije filtrira zvukove iz pozadine što omogućava jasnije razgovore.

Galaxy Watch4

Foto: Promo

Galaxy Watch4

Takođe, predstavljena su i dva sata Galaxy Watch4 i Galaxy Watch4. To su prvi pametni satovi sa novim operativnim sistemom Wear OS Powered by Samsung, koji je kreiran saradnji sa kompanijom Google, a opremljeni su najintuitivnijim Samsung korisničkim interfejsom do sada, One UI Watch. Serija Galaxy Watch4 Series se može pohvaliti unapređenim hardverskim performansama i savršenijim, povezanijim korisničkim iskustvom nego ikada pre.Izvor

Similar Articles

Top