Stranica
Home > Tehnika > Radi na pokret: Google najavio inovativne funkcije novog Pixela 4

Radi na pokret: Google najavio inovativne funkcije novog Pixela 4


Nova, etvrta, generacija Pixel pametnih telefona upravo je zvanino najavljenja. Google je kod ovih ureaja u prvi plan stavio dve potpuno nove funkcije.


Izvor: B92, Google Blog

Pixel 4 e korisnicima ponuditi mogunost kontrole sadraja putem pokreta i gestikulacije (Motion Sense), kao i otkljuavanje ureaja pomou crta lica (Face Unlock).

Motion Sense omoguava kontrolisanje osnovnih funkcija, kao to su odabir pesama sa plej liste, iskljuivnje alarma ili utiavanje zvuka, pomou gestikulacije.

To omoguava sistema radara, smeten iznad ekrana koji je u stanju da detektuje i najmanji pokret. Sistem e, za sada, biti u stanju da prati samo jednostavnije pokrete rukom.

I pored toga to zvui poznato, Face Unlock nije sistem prepoznavanja lica kakav nam je poznat sa drugih aktuelnih Android telefona, ve je sliniji prepoznavanju lica kakvo je Apple predstavio kod iPhonea X.

Face Unlock skenira 3D mapu lica pomou dot projektora, IR kamere i iluminatora, kako bi sve prikupljene informacije upotrebio za otkljuavanje ureaja. Ovaj sistem je mnogo sigurniji od postojeih, pa ga je samim tim tee prevariti.

Google Pixel 4 pametni telefoni e se na tritu, tanije odabranim tritima, nai kasnije ove godine.Izvorni link

Slični artikli

Top