Stranica
Home > Tehnika > Samsung predstavio zakrivljeni G-Sync CRG5 gaming monitor

Samsung predstavio zakrivljeni G-Sync CRG5 gaming monitor


Samsung je na sajmu Gamescom 2019 premijerno u Evropi predstavio svoj novi CRG5 zakrivljeni gaming monitor.

Samsung je na sajmu Gamescom 2019 premijerno u Evropi predstavio svoj novi CRG5 zakrivljeni gaming monitor.

Radi se o monitoru CRG5, koji je prvi put prikazan prilikom E3 2019, prua monu kombinaciju neprikosnovene brzine osvjeavanja ekrana od 240Hz sa zakrivljenim displejom i kompatibilnou sa NVIDIA G-SYNC tehnologijom, to omoguava najsveobuhvatnije igrako iskustvo do sada.

Igranje video igara, kao i oekivanja igraa, evoluiraju velikom brzinom. Kao lideri u industriji gejming monitora, uvijek teimo inovacijama i stvaranju najnaprednijeg igrakog iskustva. CRG5 prvi u industriji nudi zakrivljeni monitor sa RapidCurve tehnologijom od 240Hz i G-Sync kompatibilnou, koja e omoguiti igraima da igre doive na potpuno nov nain”, rekao je Seog-gi Kim, izvrni potpredsjednik segmenta Visual Display Business u kompaniji Samsung Electronics.

Kao najvei svjetski gejming dogaaj, Gamescom je pravo mjesto da Samsung prikae svoju najnoviju tehnologiju iz ove oblasti. Samsung tand je duplo vei u odnosu na 2018. i dosee 500 kvadratnih metara. Pored CRG5 modela, posjetioci mogu da se upoznaju i sa drugim gaming inovacijama kompanije, ukljuujui Space Gaming Monitor (SR75Q) i Super Ultra-wide CRG9 od 49 ina.

Prvi zakrivljeni display na svijetu sa brzinom osvjeavanja slike od 240Hz

CRG5 sa svojih 27 ina, kombinuje nevjerovatno visoku brzinu osvjeavanja slike od 240Hz pomou RapidCurve tehnologije i zakrivljenosti od 1500R, eliminiui kanjenje slike, dok istovremeno prua sveobuhvatno iskustvo. Brzina osvjeavanja od 240Hz omoguava brzinsko prilagoavanje na promjenljive situacije, dok zakrivljeni display od 1500R nudi ire polje preglednosti.

Da bi eliminisali sjeckanje, koenje i bilo kakvo odlaganje akcije, NVIDIA G-sync kompatibilnost sinhronizuje rad grafikog procesora (GPU) i panela, nudei gamerima dinamino i neometano iskustvo tokom igre, u full HD rezoluciji.

Sjajni gaming raunari zasluuju fantastine monitore, a prvi Samsung NVIDIA G-SYNC kompatibilni monitor, C27RG5, prua neometano iskustvo reprodukcije slike, bez koenja, za sve one koji koriste GeForce GTX 10, GeForce GTX 16 i GeForce RTX 20-seriju grafikih kartica, izjavio je Vijay Sharma, direktor za menadment proizvoda NVIDIA G-SYNC.

Impresivan kontrast od 3000:1 znai da najnoviji Samsung zakrivljeni gaming monitor donosi dublje nijanse crne i svjetlije nijanse bijele boje, prikazujui istanane detalje na najsvetlijim i najtamnijim dijelovima slike, u cilju veeg uitka korisnika. Samsung CRG5 posjeduje zakrivljeni panel displaya vertikalnog poravnanja (VA), koji obezbjeuje poveanu koncentraciju tokom kljunih trenutaka igranja.

Dizajn bez okvira CRG5 monitora gejmerima daje jo vie prostora na ekranu, dok vrsti Y stalak i On Screen Display (OSD) u stilu gamerske komandne table, poboljava svako igrako iskustvo. CRG5 takoer nudi niz optimalnih gejmerskih modova: Game Mode je opciono podeavanje koje automatski prilagoava stepen osvjetljenja, kontrast, otrinu i boje za sve vrste igara; Low input Lag mod slui da minimizuje kanjenje slike izmeu prikljuenog ureaja i displaya; Virtual Aim poveava i poboljava preciznost kada se igra pucaina iz prvog lica; dok Eye Saver mod maksimalno smanjuje nivo plavog svjetla emitovanog od strane displaya, tako da ne optereuje oi tokom duih igrakih sesija.

Space Gaming Monitor: Preuredite svoj gaming prostor

Prvi put predstavljen na Gamescom 2019, Space Gaming Monitor (SR75Q) od 32 ina ima super brzo osvjeavanje slike od 144Hz, sa AMD Radeon FreeSync tehnologijom. Ovaj refresh rate smanjuje kanjenje prikaza i pokreta na minimum, dok AMD FreeSync sinhronizuje brzinu osvjeavanja displaya sa grafikim procesorom, to za rezultat ima neometano igrako iskustvo bez sjeckanja i koenja.

Space Gaming Monitor e biti dostupan u veliini od 32 ina i QHD (2.560×1440) rezoluciji, sa prepoznatljivim dizajnom koji tedi prostor. Space Gaming Monitor moe da se povue naprijed i da se prilagodi razliitim navikama korisnika po pitanju gledanja i pozicije ukljuujui i sputanje na najnii nivo.

HDMI Y i kablovi za struju se lako mogu sakriti, pa va gejming kutak nee biti u neredu. Takoer, ekran ima trostrano orijentisan dizajn bez okvira, kako bi prikazao to vei dio slike. Space Gaming monitor posjeduje i opcije za brzu i laku instalaciju na bilo koji sto.

Ultimativni gaming monitor, sada sa Dual QHD rezolucijom

CRG9 od 49 ina, koji je osvojio nagradu CES 2019 Best of Innovation, u kategoriji raunarskih periferija, kao i poasnu nagradu u kategoriji gejming proizvoda, ima niz premium karakteristika. Monitor posjeduje HDR 1000 i dual Quad High Definition (QHD) rezoluciju (5.120×1.440) to je ekvivalentno postavljanju dva monitora od 27 ina sa 16:9 rezolucijom jednog do drugog. CRG9 prikazuje ak milijardu boja, sa 95 posto DCI-P3 spektra. To za rezultat ima prikazivanje realistinih vizuala, sa vrhunskim nivoom osvjetljenja koji istie sve detalje, kako u najsvjetlijem tako i u najtamnijem dijelu slike.

Pored navedenog, CRG9 nudi brzinu osvjeavanja od 120Hz, koja kanjenje slike i pokreta smanjuje na minimum. AMD Radeon FreeSync2 HDR tehnologija umanjuje sjeckanje, koenje i kanjenje prenosa slike, kako bi osigurala najbolje gejming iskustvo. Virtual Aim korisnicima omoguava poboljanu preciznost kada igraju pucaine iz prvog lica, dok zakrivljeni ekran CRG9 igraima prua ultrairoko vidno polje.Izvorni link

Slični artikli

Top