You are here
Home > Tehnika > Selfi kamera od 44 piksela najjači adut novog Vivo telefona

Selfi kamera od 44 piksela najjači adut novog Vivo telefona

Fallback Image


Gužva u svetu mobilnih telefona nikada nije bila veća. Vivo je tu relativno novi igrač, koji se sada okrenuo i ovom segmentu, i to sa dva modela koji su predstavljeni i kod nas. U pitanju je vivo V serija sa V21 i nešto slabijim modelom Y72, gde oba nose oznaku 5G.

Kod V21 5G u prvom planu je selfi kamera sa rezolucijom od 44 megapiksela i tehnologijom optičke stabilizacije slike. Ona, u kombinaciji sa elektronskom stabilizacijom slike (EIS) i opcijama AI Night Portrait, Super Night Mode, Advanced Autofocus i Dual Selfie Spotlight flash, stvara sinergiju između softvera i hardvera za snimanje boljih selfija i video snimaka izuzetnog kvaliteta.

vivo V21

Foto: Promo

vivo V21

AI Night Portrait funkcionište tako što ima algoritam veštačke inteligencije koji smanjuje buku u mračnom okruženju, omogućava bolji fokus i jasnoću lica koje se snima, dok OIS stabilizuje kameru kako bi omogućio veću izloženost svetlosti. Opcija Dual Selfie Spotlight kombinuje i meku svetlost ekrana i ugrađene prednje bliceve, koji su diskretno smešteni u gornjoj ivici ekrana za lakše snimanje izuzetnih noćnih fotografija i video zapisa.

vivo V21

Foto: Promo

vivo V21

Ni glavna kamera nije ništa manje zanimljiva. Glavno sočivo ima 64 megapiksela, a tu je i dodatni set sekundarnih kamera za što veći ugao snimanja i složenije snimke, kao i makro fotografiju. Prisutan je i Dual-View opcija koju smo i ranije viđali, a koja snima kadrove sa obe strane pametnog telefona, unapređen AI za uvećanje crta lica i Double Exposure funkciju koja omogućava korisnicima da iskažu svoju kreativnost.

Inače, ovaj telefon koji ima E3 AMOLED FullView ekran sa brzinom osvežavanja do 90Hz kod nas će biti dostupan od 7. jula po ceni od 56.999 dinara.

vivo Y72

Foto: Promo

vivo Y72

Y72 5G je nešto slabiji model u odnosu na V21 5G. Postavljen je na Funtouch operativnom sistemu koji je zasnovan na platformi Android 11, uz brzu 5G konekciju u kombinaciji sa MediaTek Dimensity 700 i 8GB RAM memorije.

Njegova unutrašnja memorija je 128GB i može se proširiti MicroSD karticom. Tu je baterija od 5000mAh sa 18W Fast Charge opcijom.

vivo Y72

Foto: Promo

vivo Y72

Y72 5G telefon ima 6.58 inčni FHD+ ekran i sistem zadnje kamere od tri sočiva sa četiri glavne funkcije za fotografisanje: ultra HD, ultra širok ugao snimanja, bokeh i makro. Glavna kamera sa rezolucijom od 64 megapiksela nudi elektronsku stabilizaciju slike i akođe ima Super Night Mode opciju. Prednja kamera ima 16 megapiksela.

Y72 5G biće dostupan u Srbiji od 17. jula za 39.999 dinara.Izvor

Similar Articles

Top