Stranica
Home > Tehnika > Shazam na ureajima s Androidom prepoznaje pjesme koje pustite na slualice

Shazam na ureajima s Androidom prepoznaje pjesme koje pustite na slualiceAplikacija Shazam je u svakom sluaju korisna te pomae u identifikovanju pjesama i njihovog teksta, a problem je bio to to ne moe obavljati svoj posao ako koristite slualice. Meutim, tome je doao kraj.

Aplikacija Shazam je u svakom sluaju korisna te pomae u identifikovanju pjesama i njihovog teksta, a problem je bio to to ne moe obavljati svoj posao ako koristite slualice. Meutim, tome je doao kraj.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Poznato je da ste morali koristiti unutranje zvunike ili pronai drugi nain usmjeravanja zvuka na mikrofon smartphonea ili tableta kako bi Shazam funkcionisao, no to se promijenilo zahvaljujui novoj mogunosti nazvanoj Pop-up Shazam, koja je dio najnovije verzije aplikacije namijenjene ureajima s operativnim sistemom Android te koja prepoznaje zvuk koji se puta putem slualica dok Shazam radi u pozadini.

Kada identifikuje muziku na ovaj nain, Pop-up Shazam se pojavljuje u vidu plutajueg chata na interfejsu ureaja, odnosno iznad trenutnog sadraja na ekranu. Takoer, kada identifikuje pjesmu, Pop-up Shazam moe pokazati i njen tekst. Ova mogunost se aktivira u sekciji Settings.Izvorni link

Slični artikli