Stranica
Home > Tehnika > Sony objavio nove detalje o sledeoj generaciji PlayStationa

Sony objavio nove detalje o sledeoj generaciji PlayStationa


Dim Rajan, predsednik i izvrni direktor Sony Interactive Entertainment (SIE), objavio je zvanini blog na PlayStation sajtu u kome potvruje ono to smo praktino odavno znali…


Izvor: play.co.rs

Foto: GettyImages / Justin Sullivan

Nova Sony konzola nosi naziv – PlayStation 5 i dolazi u isto vreme kad i Xbox Scarlett, odnosno za boine praznike sledee godine, to znai u periodu novembar / decembar.

Zajedno sa novom konzolom, stie i novi kontroler, koji sa sobom donosi dve kljune promene. Jedna je “haptic feedback”, tehnologija koju Steam kontroler ve poseduje, i koja e zameniti klasinu vibraciju koju ima DualShock 4.

Ona omoguava irok spektar povratnih informacija, pa e se dojstik drugaije ponaati kada udarite u zid tokom trke ili recimo kada utnete loptu na fudbalskom terenu. Oseaj e biti drugaiji ak i ukoliko ste u blatnjavom delu terena u odnosu na travnati deo, prenosi Play.

Druga novina su adaptivni okidai, koji e se nalaziti na tasterima L2/R2. Developeri e moi da programiraju oseaj koji e ovi tasteri stvarati, da li e biti lagani na dodir ili e biti teko i intenzivno pritisnuti ih, recimo.

Ideja je da se tasteri drugaije ponaaju u odnosu na to da li recimo ispaljujete strelu njima ili ubrzavate vozilo po krnom terenu.



Izvorni link

Slični artikli

Top