You are here
Home > Tehnika > Šta sve može telefon ispod 200 evra

Šta sve može telefon ispod 200 evra

Fallback Image


Motorola nas je navikla na budžetske telefone. Napredne funkcije spakovane su tako da nam se od cene ne zavrti u glavi i po ovom principu predstavili su i model Moto G30.

Motorolini telefni uvek dosta dobro izgledaju. Nije izuzetak ni G30. U pitanju je niskobudžetni telefon pa otuda na pozadini plastika, ali odaje odličan utisak. Nema zadržavanja otisaka prstiju, presijava se zavisno od ugla iz kog se gleda a izbor boja je upečatljiv i zato odaje utisak da imate puno skuplj model. To je uvek dobra stvar.

Ekran je veličine 6,5 inča. Taman dovoljan za korišćenje jednom rukom. Opremljen je LCD panelom što je i očekivano za cenovnu kategoriju do 200 evra ali to nećete osetiti u kvalitetu reprodukcije slika ili video sadržaja jer su boje jasne, dovoljno žive i precizne. Uz to ide stopa osvežavanja ekrana od 90Hz a možda nešto slabiji utisak odaje korišćenje telefona pri svakoj dnevnoj svetlosti.

Motorola G30

Foto: Mitar Mirović / RAS Srbija

Motorola G30

Dobar utisak tokom testa ostavio je solidan Qualcomm Snapdragon 662 procesor na kom radi telefon. Obezbeđuje pristjnu brzinu a u kombinaciji sa 4GB RAM garantuje da sve Android aplikacije neometano rade i brzo reaguju. Ruku na srce, nećete moći da odigrate bez zastoja najzahtevnije video igre, ali za svakodnevnu upotrebu G30 je apsolutno za preporuku. Tu treba dodati istrajnu bateriju koja kod ovog telefona traje i više od dan i po a uz brzo punjenje od nule do 100 procenata stiže za oko dva sata.

Kamera beleži Full HD video i stabilizacija slike je odlična

Foto: Mitar Mirović / RAS Srbija

Kamera beleži Full HD video i stabilizacija slike je odlična

Govoreći o kamerama, Motorola je za ovaj modeli zabrala četvorostruku glavnu kameru. Najveće sočivo ima rezoluciju od 64MP i široki ugao slikanja i ona zaista odrađuje i najveći i najbolji deo posla kod slikanja. Fotografije su precizne, jasne, dovoljno detaljne i sa šumovima jedino ako slikate pri veoma slabom osvetljenju. Ostala tri sočiva su malo manje impresivna ali će značiti ako volite da se malo igrate sa fotografijom pa je drugo sočivo opremljeno sa 8MP rezolucije i mogućnošću slikanja pod širokim uglom od 118 stepeni. Preostala dva sočiva su sa 2MP, kao dubinski i makro senzor.

Motorola G30

Foto: Mitar Mirović / RAS Srbija

Motorola G30

Motorola je kod ovog telefona odradila posao tako da mu se nema šta mnogo zameriti, ali vas neće ništa specijalno oduševiti. To nije uopšte loše jer je zapravo dobra opcija za sve koji traže povoljan a pouzdan telefon koji pri tome izgleda moderno. Za prosečne korisnike, uključujući i najmlađe, ovo je odlično rešenje, što samo znači da je Motorola našla uspešnu formulu po kojoj pravi telefone.

Motorola G30 dolazi sa 4GB RAM uz internu memoriju od 128GB

Foto: Mitar Mirović / RAS Srbija

Motorola G30 dolazi sa 4GB RAM uz internu memoriju od 128GBIzvor

Similar Articles

Top