Stranica
Home > Tehnika > Stie Fejsbuk aplikacija za upoznavanje: Naite svoju srodnu duu preko tajnog profila

Stie Fejsbuk aplikacija za upoznavanje: Naite svoju srodnu duu preko tajnog profila


Prva stranica za online dating u svetu Match.com pojavila se jo davne 1995. godine, popularni Tinder lansiran je 2012. godine, a postoji podatak da je danas svaki trei brak poeo upoznavanjem online.


Izvor: B92

Foto: Depositphotos/undrey

I Fejsbuk od prole nedelje ima svoju “udvaraku” opciju. Naime, lansirana je nova usluga nazvana “Facebook Dating”, koja je predstavljena prole godine na Facebook F8 konferenciji. Od tada je testirala u Kolumbiji, a od prole nedelje je dostupna u SAD-u i jo 19 zemalja. U Europi pak “ljubav preko fejsa” moemo traiti tek od poetka 2020. godine.

Facebook Dating je opcija koja e zapravo stvoriti novu mreu unutar Facebooka, to jest svi koji odlue da pronau “onog pravog” preko novootvorene usluge na Fejsbuku imae zaseban profil, to znai da se njihove aktivnosti nee pojaviti na stranama njihovih prijatelja s regularnog profila. Sve aktivnosti ostaju u Facebook Dating tabu i nee biti podeljene s ostatkom drutvene mree. Jedino ako odaberete svoje “tajne simpatije” (Secret Crush opcija) meu svojim prijateljima. Ako je netko od tih prijatelja napravio isto i tajne se simpatije poklope, stie im notifikacija.

Facebook Dating zapravo izgleda poput veine aplikacija za pronalazak partnera koje su ve dostupne, poput Tindera, Badooa ili OkCupida, pie jutarnji.hr. Ako napravite profil za online udvaranje, identifikujete se polom, odaberete koga elite da upoznate i odaberete grad u kojem ste trenutno, kako bi sistem mogao lake da predloi slobodne osobe u blizini, Fejsbuk e vam predloiti i korisnike za dating na temelju vaih interesa, lokacije i drugih podataka koje ta drutvena mrea ve zna o vama. To znanje jedna je od mnogih prednosti koju Fejsbuk ima nad konkurencijom, poput Tindera.

Sigurnost i zatita podataka, tvrde iz Fejsbuka, za njih e biti apsolutni prioritet kod tog proizvoda. S obzirom na razne skandale vezane za podatke koji potresaju tu drutvenu mreu poslednjih godina, brojni korisnici i strunjaci su skeptini u vezi s njihovim tvrdnjama.Izvorni link

Slični artikli

Top