You are here
Home > Tehnika > Svetli u mraku i ima kameru od 108MP, novi realme telefon izgleda sve interesantnije

Svetli u mraku i ima kameru od 108MP, novi realme telefon izgleda sve interesantnije

Fallback Image


Realme nije brend koji je previše prisutan u Srbiji, ali će dva nova modela interesovati pre svega mlađu publiku. realme 8 i realme 8 Pro su i zvanično stigli kod nas, od čega jači model, sa svojom glavnom kamerom od 108MP ali i specifičnim fluorescentnim dizajnom koji svetli u mraku.

realme 8 Pro dolazi sa Full HD Super AMOLED ekranom od 6,4 inča. Brzina reagovanja na dodir kreće se do 180Hz, za bolji odziv prilikom igranja igrica a osvetljenost dostiže i do 1000 nita. Mnogo interesantnija je pozadina telefona. Naime, ima teksturu sličnu prirodnom mineralnom kristalu sa jedinstvenom mat površinom a površina oko modula kamere prekrivena je fluorescentnim materijalom koji upija svetlost, a zatim automatski sija u mraku.

realme 8 Pro

Foto: Promo

realme 8 Pro

Otuda i ne čudi što se realme okrenuo mlađim potrošačima. To je vidljivo i kod cene od 35.000 dinara dok je nešto slabiji realme 8 u prodaji za 25.000 dinara.

Drugi adut telefona je kamera. Novi Samsung 1/1.52” ISOCELL HM2 108MP glavni senzor za kameru na modelu realme 8 Pro dolazi sa maksimalnom rezolucijom od 12000×9000, pružajući kvalitet i oštrinu fotografija. HM2 senzor podržava 9-u-1 Pixel Binning tehnologiju, koja omogućava kombinovanje 9 uporednih piksela veličine 0.7μm sa jednim velikim pikselom od 2.1μm, poboljšavajući tako kvalitet slike pri slabom osvetljenju.

Pri tome, tu je zum u senzoru koji omogućava korišćenje 12 megapiksela mapiranih za zumiranje i generisanje slike, što omogućava modelu realme 8 Pro da napravi osam slika od 12MP u nizu, a zatim ih primeni u algoritmu i iskombinuje elemente sa različitih fotografija u jednu sliku vrhunskog kvaliteta. Nakon takve obrade, 3K fotografija napravljena modelom realme 8 Pro je u pogledu oštrine bolja čak i od nekih optičkih telefoto objektiva.

realme 8 Pro

Foto: Promo

realme 8 Pro

Pored toga, model je opremljen Qualcomm Snapdragon 720G procesorom, a dodatno poseduje i Hi-Res Audio sertifikat za visokokvalitetni zvuk. Sadrži Dual SIM Dual Standby i prostor za skladištenje memorije do 256 GB.

realme 8 Pro ima SuperDart punjenje od 50W, pa bateriju od 4500mAh može napuniti od 0 do 100 odsto za samo 47 minuta. Sa režimom za uštedu energije, 5 odsto baterije može trajati 32 sata u standby režimu ili 98 minuta u pozivu.

realme 8 Pro

Foto: Promo

realme 8 Pro

Kada je u pitanju model realme 8, on dolazi sa AI Quad kamerom od 64MP, 30W Dart punjenjem, baterijom od 5000mAh ali sa Helio G95 procesorom i 6,4-inčnim Super AMOLED ekranom.Izvor

Similar Articles

Top