Stranica
Home > Tehnika > ta nam tano donose YouTube Premium i YouTube Music?

ta nam tano donose YouTube Premium i YouTube Music?


Konano, Srbija je dobila podrku za YouTube Premium, to znai gledanje videa bez reklama, korienje YouTubea kao muzikog servisa – YouTube Music, i jo nekoliko vrlo korisnih stvari.


Izvor: B92, Jelic.co

Foto: Printscreen / YouTube Premium

Mogunost pretplate na YouTube debitovao je kao YouTube Red 2015. godine, mada je usluga sluanja muzike bila dostupna od 2014 (Music Key).

Dostupnost Googleovih multimedijalnih servisa u Srbiji varirala je u prethodnih nekoliko godina, Google Play Music bio je dostupan, ali YouTube Red, a kasnije i Premium ne. To se sada menja i Srbija postaje za nijansu manje tamna taka na svetskoj internet mapi.

Vanije stvari koje stiu uz pretplatu na YouTube Premium:

  • gledanje klipova u pozadini (YouTube aplikacija ne mora biti aktivna da bi video tekao, moete ga sluati preko YouTube aplikacije dok radite neto drugo na telefonu ili tabletu)
  • gledanje klipova bez reklama
  • preuzimanje klipova za gledanje/sluanje bez internet veze
  • picture-in-picture tamo gde je podrano (iskljuujui iOS)
  • YouTube Music, Gaming i Kids
  • YouTube Originals (formati koji su dostupni samo na YouTubeu)

YouTube Premium besplatan je mesec dana, a onda kota 749 dinara meseno. Porodini paket koji omoguava dodavanje do 5 naloga na jednu pretplatu posle probnih mesec dana kota 1149 dinara. Ne zaboravite da vam je i za probu potrebna kartica koju e Google zaduiti sa 100 dinara prilikom aktivacije prodnog perioda.

Neto manje pominjana dobrobit YouTube Premiuma je besplatni servis Google Play Music koji se dobija uz njega i koji predstavlja pandan Spotifyju, Deezeru, Apple Musicu i slinim.

Na kraju, zanimljivo je da sluanje u pozadini omoguava da YouTube koristite i kao podcast aplikaciju, a Tehnopolis Podcast je dostupan i tamo.Izvorni link

Slični artikli

Top