Stranica
Home > Tehnika > ta znamo o prvom Android flegipu koji nema dozvolu za Google aplikacije? FOTO / VIDEO

ta znamo o prvom Android flegipu koji nema dozvolu za Google aplikacije? FOTO / VIDEO


Dva dana pred zvanino predstavljanje, sumiramo sve to je do sada poznato o najnovijim premijum telefonima kineskog tehnolokog giganta, iji ureaji Mate 30 serije stiu u jeku trgovinskog rata SAD i Kine i zabrane koju je Huaweiju uvela Trampova administracija.


Priredio: Milo B. JovanoviIzvor: B92

Ove nedelje na internetu su osvanule promotivne fotografije na kojima se moe videti izgled cele Mate 30 serije.

Fotografije, koje je na Twitteru prvi objavio poznati dojavljiva Evan Blas, prikazuju izgled modela Mate 30, Mate 30 Pro, Mate 30 Lite, kao i posebnog Porsche Design izdanja Pro modela.

Najjai Huawei 30 Pro bi trebalo da ima veliki zakrivljeni FHD+ AMOLED Waterfall ekran dijagonale od 6,8 ina. Na poleini ureaja e se nalaziti sitem kamera sa etiri senzora smetenih u okrugli modul.

Prema do sada poznatim nezvaninim informacijama, tu su dva senzora od 40 megapiksela, jedan od osam i etvrti ToF (Time-of-Flight) senzor. Kamera bi trebalo da ima 3X optiki zum.

Manji Huawei Mate 30 dolazi sa ravnim ekranom manje dijagonale od 6,6 ina. Ureaje e napajati baterije od 4.500 i 4.200 mAh, koju e imati mogunost beinog punjenja.

I Mate 30 Pro i Mate 30 bi trebalo da pokree novi, nedavno predstavljeni, HiSilicon Kirin 990 ipset, procesor koji u sebi ima i 5G modem.

Telefoni e biti dostupni u kombinacijama od 8 ili 12GB RAM-a i 128 ili 512GB interne memorije.

Dizajn najslabijeg Matea 30 Lite razlikuje se njegove “starije brae”.

Za razliku od “notcha” kod Pro i standardnog 30 modela, selfi kamera se ovde nalazi u “rupi” (tzv. punch hole display).

etiri glavne kamere e, meutim, za razliku od ostala dva modela, biti smetene u kvadratni modul, slian prologodinjem modelu Mate 20, a senzor otiska prsta e se nalaziti na poleini ureaja, umesto ispod ekrana.

Inae, na internetu se mogu nai tvrdnje da je ovaj telefon veoma slian modelu Nova 5i Pro, koji je predstavljen u julu, s tim to koristi slabiji Kirin 810 procesor.

Huawei Mate30 Lite / Foto: Printscreen / Twitter/HuaweiCentral/ViaEvleaks

I, kao u uvek kada su njegovi premijum modeli u pitnaju, Huawei e Mate 30 Pro predstaviti i u posebnom Porsche Design izdanju.

Kuite tog prestinog ureaja obloeno je koom, a bie dostupan u crnoj i crvenoj boji.

Osim dizajna i tehnikih karakteristika, veliko interesovanje javnosti vlada i za softver kojim e ureaji Mate 30 serije biti opremljeni, budui da Mate 30, usled zabrane nametnute od strane SAD, nema dozvolu za korienje Googleovih aplikacija.

A to znai da ureaji nee imati pristup Google Play prodavnici, a samim tim, najverovatnije, ni najveem broju najpopularnijih Android aplikacija.

Huawei Mate30 Pro Porsche Design / Foto: Printscreen / Twitter/HuaweiCentral/ViaEvleaks

Huawei Mate30 Pro Porsche Design / Foto: Printscreen / Twitter/HuaweiCentral/ViaEvleaks

Zvanine cene telefona Huaweijeve Mate 30 serije jo uvek ostaju nepoznanica.

Barem do etvrtka, za kada je u Minhenu zakazana zvanina promocija novog ureaja, na kojoj emo konano saznati ta e se sve od ovoga i ostvariti…Izvorni link

Slični artikli

Top