Stranica
Home > Tehnika > Twitter testira novu funkciju za borbu protiv “trolova”

Twitter testira novu funkciju za borbu protiv “trolova”


Twitter je poeo sa testiranjem funkcije koja korisnicima omoguava da skrivaju trol komentare i odgovore na servisu. Drutvena mrea je objavila poetak testiranja svoje kontroverzne “hide replies” funkcije u SAD i Japanu.


Izvor: Engadget, Benchmark

Ilustracija / Foto: Depositphotos/alexeynovikov

Umesto brisanja napadnih, uvredljivih i neeljenih odgovora, nova opcija omoguava korisniku da ih pojedinano sakrije. Korisnici e moi da skrivaju odgovore na tvitove i na desktop sajtu i na mobilnoj verziji aplikacije.

Twitter je istakao da mogunost skrivanja tvitova korisnicima daje vie kontrole nad razgovorima. Kritiari ovog poteza tvrde da e ovakva funkcija omoguiti korisnicima da spreavaju izraavanje razliitog miljenja.

Meutim, kreatori platforme veruju da e vidljivost skrivenih odgovora (kao i injenica da e svi moi da ih vide) spreiti cenzuru.

Twitter je funkciju ranije testirao u Kanadi, a rezultati su ohrabrujui. Korisnici su uglavnom skrivali tvitove koji su bili nebitni, uvredljivi ili nerazumljivi. Vie od etvrtine (27 procenata) korisnika iji su tvitovi skriveni su istakli da e razmisliti o tome da svoje akcije ne ponove u buduum tvitovima.

Funkcija “hide replies” nije trajna, pa bi u zavisnosti od testiranja za trita SAD i Japana Twitter mogao da je u potpunosti odbaci.Izvorni link

Slični artikli

Top