Stranica
Home > Tehnika > Za poslovne ljude i kreativce: Samsung Note10 sitgao u Srbiju, poznate cene FOTO

Za poslovne ljude i kreativce: Samsung Note10 sitgao u Srbiju, poznate cene FOTO


Tano dve nedelje nakon svetske premijere u Njujorku, premijum pametni telefoni Samsungove Galaxy Note10 serije stigli su i u Srbiju.


Priredio: Milo B. JovanoviIzvor: B92

Foto: B92/MBJ

Cene u Srbiji

Novi modeli Samsungovih flegip telefona Note serije u Srbiji e se prodavati po cenama od 118.990 dinara za Note10 i 136.990 za Note10+.

Samsungova Note serija pametnih telefona poznata je po tome to ima najlojalnije kupace na tritu mobilinih ureaja, rekao je direktor marketinga Samsunga za Srbiju Milan Vujovi, na dananjoj prezentaciji, istakavi da su to ljudi koji su navikli na vrhunsku tehnologija, meu kojima su prvenstveno poslovni ljudi, ali i kreativci.

Njima, ali i ostalim ljubiteljima naprednih tehnolokih reenja, Note10 donosi brojne inovacije u skoro svim aspektima (kamera, S Pen olovka…), meu kojima je moda najvea to to sam ureaj dolazi u dve verzije: manji Note10 i vei Note10+.

“Najmoniji mobilni ureaj na svetu”, kako ga je na njujorkoj promociji okarakterisao izvrni direktor Samsunga Di Dej Koh, je najtanji pametni telefon Note serije do sada, i ima najbolji odnos veliine samog ureaja i povrine njegovog ekrana.

Foto: B92/MBJ

Foto: B92/MBJ

Oba modela opremljena su Dynamic AMOLED ekranima “od ivice do ivice” ureaja (tzv. Cinematic Infinity Display), kod kojih se pri vrhu nalazi “punch hole” otvor za selfi kameru. Manji Note10 stie sa ekranom dijagonale 6,3 ina, a vei Note10 Plus ima displej od 6,8 ina.

Glavna odlika Note serije – Samsungova pametna S Pen olovka, kod modela nove Note10 serije je unapreena u odnosu na prethodno izdanje. Ona korisniku omoguava da hvata beleke, pri emu se njegov rukopis, pomou Samsung Notes aplikacije, automatski konvertuje u digitalni tekst.

S Pen, takoe, prepoznaje i odreene gestove rukom, to bi korisnicima trebalo da omogui da pametnim telefonom mogu da upravljaju sa vee udaljenosti.

To je naroito znaajno onima koji telefon koriste za snimanje, jer tada S Pen postaje koristan daljinski upravlja, pogotovo kada se fotografije i video materijali snimaju sa stativa.

Foto: B92/MBJ

Foto: B92/MBJ

Telefoni Note10 serije opremljeni su sistemom od tri kamere: glavnom od 12MP, irokougaonom od 16 i telefotokamerom sa senzorom od 12MP i dvostrukim optikim zumom. Note10+ dolazi i sa etvrtom DepthVision VGA kamerom.

Za razliku od modela Galaxy S10+, Note10 nema dve prednje selfi kamere, ve samo jednu rezolucije 10 megapiksela.

Nove Samsungove premijum telefone pokree Exynos 9825 procesor. Note10 dolazi u kombinaciji 8GB RAM-a i 256GB prostora za skladitenje podataka. Ureaj napaja baterija kapaciteta 3.500 mAh.

Foto: B92/MBJ

Foto: B92/MBJ

Vei Note10 Plus ima 12GB radne i 256 ili 512GB interne memorije, s tim to, za razliku od obine “desetke”, ima mogunost proirenja kapaciteta pomou memorijske microSD kartice. Vei model dolazi i sa veom baterijom – kapaciteta 4.300 mAh, kao i podrkom za super brzo punjenje putem USB-C punjaa od 45W. Samsunga tvrdi da sa samo 30 minuta punjenja, baterija “plusa” moe da traje ceo dan.

Kada je operativni sistem u pitanju, pametni telefoni Note10 serije koriste Android 9.0 Pie.

Foto: B92/MBJ

Foto: B92/MBJIzvorni link

Slični artikli

Top