Stranica
Home > Tehnika > Zato sve vie vlasnika iPhone-a prelazi na Android telefone?

Zato sve vie vlasnika iPhone-a prelazi na Android telefone?


Prema istraivanju koje je sproveo BankMyCell, kompanija koja posreduje prilikom prodaje i kupovine mobilnih telefona, mnogo vie vlasnika iPhone-a prelazi na Android telefone, nego to Android korisnici prelaze na iPhone.


Izvor: PC Press

Foto: Getty/Tomohiro Ohsumi / Stringer

Do ovog zakljuka doli su analizom vie od 38.000 korisnika njihovog sajta. Pokazalo se da je u junu ove godine 18.1 odsto vlasnika iPhone menjalo svoj telefon za neki od Android modela telefona. Ako gledamo samo iPhone X, ak 26 odsto korisnika je prelo na Android, prenosi PC Press.

Prema ovom istraivanju, najvii stepen lojalnosti ka Android-u pokazali su vlasnici Samsung telefona. Samo 7.7 odsto Galaxy S9 telefona je prelo na iPhone, dok se ak 92.3 odsto ostalo na Android OS-u.

Ranije tokom ove nedelje, konsultantska kompanija Kantar, objavila je da je u drugom kvartalu ove godine prodaja iOS zasnovanih ureaja inila 36% od ukupne prodaje telefona u SAD-u, to je pad od 2.4 odsto u odnosu na isti kvartal prole godine. Prodaja Android zasnovanih telefona je u istom periodu porasla za 2.5 odsto (ukupno 61 procenat).

Istovremeno, Gartner je objavio da je prodaja telefona na globalnom nivou u najveem padu od kada se oni nalaze na tritu i da se oekuje da e ove godine biti prodato 68 miliona telefona manje nego prole.Izvorni link

Slični artikli

Top