Stranica
Home > Turizam > Ako se bojite turbulencija u avionu, uvek birajte ovo mesto

Ako se bojite turbulencija u avionu, uvek birajte ovo mesto


Foto: Depositphotos/kasto

Stjuardese i stjuardi zanju najviše o avionima, a kako se ne ustežu da odaju tajne sada znamo koje je mesto u avionu najmirnije.

Ako se bojite letenja, dobro će vam doći par korisnih saveta o tome koja mesta su najbolja za vas. Ukoliko vas turbulencije čine anksioznim i nervoznim, onda se potrudite da vam putovanje bude ugodnije. Najvažnije je da odaberete pravo sedište.

Stjuard u penziji Met otkrio je da ljudi koji se boje turbulancija treba da biraju sedišta što bliža kokpitu jer je to deo aviona koji je najmanje pogođen dešavanjima napolju. Sedite što više napred i bićete pošteđeni neprijatnosti, piše Daily Star.

Ukoliko volite turbulencije i želite da osetite sve, onda sedite šro bliže zadnjem delu aviona. Ako su sva sedišta napred zauzeta onda birajte ona u sredini. Kod komercijalnih letova i sedišta blizu krila aviona su jedna od udobnijih i nude veću stabilnost.

Sredina aviona je najprijatnija jer je tu potpuno raspoređen uticaj graitacija i pritiska pa će vam let biti prijatniji. Turbulencije nisu nešto zbog čega trebate da se plašite i stresirate. Sve je to potpuno normalno, opustite se i uživajte u letu.Izvorni link

Slični artikli

Top