Stranica
Home > Turizam > Kako da stignete do Krfa i izbegnete gužvu

Kako da stignete do Krfa i izbegnete gužvu


Foto: depositphoto/airphotogr

Izabrali ste destinaciju za odmor i rešili da krenete na put, ali još uvek ne znate kako da stignete do tamo.

Verovatno su vam već odavno dosadile gužve i čekanje u kilometarskim kolonama, zato sedite u auto i sami izaberite svoju trasu, ili ipak isprobajte neki od sledećih načina.

Avionom ili autobusom do Krfa

Nemate sopstveni auto, a ne bacaju vam se pare na iznajmljivanje auta, zato je najbolja opcija koju možete da izaberete da stignete na željenu destinaciju upravo avion ili autobus. Kako biste izbegli gužvu u saobraćaju možda je ipak najbolje da se opredelite za avion, ali opet postoje i autobusi koji gledaju da do ovog mesta stignu sa što manje zastoja u putu. Prema tome, preporučujemo vam da svratite do najbliže turističke agencije i rezervišite svoje putovanje na vreme.

Kolima do Krfa

Do ostrva Krf, ukoliko ne putujete avionom zbog straha od letenja ili “udobnim turističkim autobusom” velika je verovatnoća da krenete sopstvenim prevozom, a ako isključimo električne trotinete, prilično smo ubeđeni da ćete do Krfa krenuti automobilom. Krf je toliko sadržajno ostrvo da ga ne možete obići običnim izletima koje vam organizuju agencije. Rent-a-car je dobar izbor ako baš nemate svoj auto kojim možete da dođete do ostrva, međutim to nije baš isplativo. Mnogo je bolje doći svojim autom.

Foto: depositphoto/anatema

Foto: depositphoto/anatema

Trajektom do Krfa

Put do Krfa je odličan! Novi auto-put od Soluna do Igumenice je zaista perfektan, a saobraćaja gotovo da i nema čak i u špicu sezone. Na tom delu puta nema motela i stajališta i ima svega par benzinskih pumpi, pa vam toplo preporučujemo da napunite rezervoar pre Soluna ili još u Makedoniji.

Put nije uopšte naporan ali bolje je imati bar dva vozača jer ako poštujete sva ograničenja stići ćete za nekih 10 sati do Igumenice, što nije baš malo za jednog vozača.

Što se trajekta tiče iz Igumenice imate dve linije: jedna ide ka Lefkimiju na južnom delu ostrva, a druga do glavnog grada Krfa (Kerkira).

Smeštaj na Krfu

Na Krfu su umerene cene smeštaja, a to sve zavisi od toga gde ste smešteni i da li letujete na ovom ostrvu u sezoni ili ne. Tako se grad Krf smatra mondenskim mestom i cene smeštaja su dosta visoke, dok se u drugim letovalištima smeštaj može naći za pristojan novac. Međutim, obratite pažnju na Ferragosto, odnosno Uspenje bogorodice koje se u Italiji slavi 15. avgusta i ne radi se. Kakve veze ima italijanski praznik kada se Krf nalazi u Grčkoj pitate se? Jednostavno, tada se mnogi Italijani sjate na Krf jer im je blizu, a i jeftiniji je i lepši od mnogih njihovih letovališta. U ovom periodu cene smeštaja na Krfu mogu da budu dosta više, a povećana je i gužva na putevima i plažama.

Foto: depositphoto/Paul_Cowan

Foto: depositphoto/Paul_CowanIzvorni link

Slični artikli

Top