Stranica
Home > Turizam > Kako Kefalonija zavodi turiste? Pročitajte ovo!

Kako Kefalonija zavodi turiste? Pročitajte ovo!


Da će vas šarmirati već pri prvom susretu, to je sigurno, a ako se pitate šta je to što morate videti i doživeti dok letujete na Kefaloniji, imamo nekoliko predloga.

Kako se na Kefaloniji nalaze neke od najlepših plaža sveta, jasno je da su upravo one glavni aduti najvećeg jonskog ostrva.

Foto: Promo

Mnoge su okružene visokim, zelenim brdima kroz koja se stiže do zapanjujuće plave vode i definitivno su nešto što se ne propušta. Iako ih ima puno, predlažemo da se ovih pet plaža neizostavno nađe na vašem spisku i obećavamo da se nećete pokajati:

Myrtos– odakle možete posmatrati zalazak sunca i kako igra svetlosti menja boju mora.

Antisamos– sa prelepom čistom vodom, belim peskom i bogatom vegetacijom odakle se lako dolazi do poznatog sela Sami.

Petani– specifična po visokim liticama iznad plaže i velikim talasima, pravi je raj za avantursite

Xi– jedna od najposebnijih plaža na ostrvu čiji su crvenkasti pesak, kristalno čista i ne praviše duboka voda, privlačni svima a posebno porodicama sa decom

Skala– dugačka i peščana plaža, savršena za ronjenje i izlete do obližnjih pećina.

KAto Lagadi/Foto: Promo

KAto Lagadi/Foto: Promo

Svakako, more i plaže nisu jedini ponos ovog ostrva.

Prelepo ribarsko selo Fiskardo, vredno je vase pažnje. Ovo je jedno od retkih koje nije uništeno u velikom zemljotresu i šetajući njegovim ulicama uživaćete u fasadama autentičnih boja i izgleda, što će stvoriti osećaj kao da ste se vratili kroz vreme. Pored ovog, širom ostrva postoji još mnogo živopisnih sela od kojih su Agia Efimia, Assos i Sami lokacije za koje će vam biti žao ako ih propustite.

Mirtos plaža/Foto: Promo

Mirtos plaža/Foto: Promo

Kada govorimo o prirodnim lepotama, moramo spomenuti jedno od najneverovatnijih mesta na Kefaloniji- pećinu Melissani, koja budi neku vrstu strahopoštovanja kod svakoga ko u nju uđe. Nalazi se na oko 2 km udaljenosti od sela Sami. Posetite je tokom sunčanog dana i uživajte u zracima sunca koji prolaze kroz otvor na vrhu pećine i spuštaju se na plavu vodu jezera.

Pećina Melisani/Foto: Promo

Pećina Melisani/Foto: Promo

Za potpuni doživljaj ostrva, makar jedno jutro u najvećem gradu Kefalonije- Argostoliju, započnite šetnjom uz luku gde ćete videti jata kornjača Careta-Careta okupljenih oko ribara, koje strpljivo čekajući svoj obrok.

Ako želite da letujete na Kefaloniji, pogledajte raznovrsnu ponudu na sajtu www.filiptravel.rs. jer možete da pronađete smeštaj za deset dana po ceni od samo 122 evra.Izvorni link

Slični artikli

Top