Stranica
Home > Turizam > Najmanji raj na svetu: Obiđite ostrvo široko samo par stotina metara

Najmanji raj na svetu: Obiđite ostrvo široko samo par stotina metara


Foto: depositphotos/evgeniapp

Isla Muheres – “Ostrvo žena”, mesto na kojem se sastaju Meksički zaliv i Karipsko more, oko 13 kilometara od poluostrva Jakutan krasi nekoliko specifičnosti.

Ovo Majansko ostrvo je bilo posvećeno boginji plodnosti, meseca i sreće, a na južnoj strani nalazio se njenn hram. Ovde su nađeni ostaci pet majanskih kuća, a jedna od njih je služila kao svetionik – kroz rupe u zidovima moreplovci su mogli da vide svetlo, piše punkufer.

1517. ostrvo je otkrio Francisko Fernandez de Kordoba i prema legendi, na ostrvu je pronašao samo jednu sveštenicu i nekoliko žena, pa je tako i nastalo ime.

Naime, ostrvo je veoma malo, široko samo nekoliko stotina metara, a dugačko svega 7 kilometara. Poznato je i po jednom od najpopularnijih smeštaja, kući dizajniranoj u obliku morske školjke. To remek-delo arhitekata koji žive nadomak “školjke” može se iznajmiti po ceni od oko 230 evra za noć., ali je potrebno rezervisati najmanje dva noćenja.

Gosti dane mogu provoditi uživajući u bazenu i roštilju ili skočiti do plaže, roniti te istraživati ostrvo dugačako sedam kilometara.

Do ostrva je moguće doći jedino brodom, a ono je nepravedno zanemareno u korist drugih, poznatijih letovališta u okruženju, i do danas nepopularizovano.

Najbliži aerodrom je u Kankunu, a u dogovoru s domaćinima se može organizovati prevoz. Vlasnici upozoravaju da oni koji imaju strah od macaklina – malih zelenih guštera, ne dolaze jer ih ima pregršt. Meštani ih tretiraju kao ljubimce koji se vrzmaju unaokolo, a ako je sudeći prema italijanskom verovanju da idu samo tamo gde su vlasnici dobri, onda nema razloga za strah.Izvorni link

Slični artikli

Top