Stranica
Home > Turizam > Sitnice koja će poslovna putovanja učiniti prijatnim

Sitnice koja će poslovna putovanja učiniti prijatnim


Foto:depositphotos/ peshkov

Poslovna putovanja uglavnom traju kratno i znače celodnevne obaveze, razgovori sa klijentima, obilazak firmi, pregovaranja sa partnerima i slično. Ali, ona mogu da donesu i neke pozitivne stvari.

Ovakvi “izleti” dokazano čine da budete kreativniji i da imate više samopouzdanja. Prekida monotoniju radne nedelje i može da učini da kada se vratite sa puta gledate na svet iz druge perspektive, navodi “Harvard Bussiness Review”.

Kako bi putovanje bilo što bolje iskorišćeno, neophodan je dobar plan. Pošto je poslovno putovanje u pitanju, trebalo bi da unapred imate organizovanu satnicu, prema kojoj ćete moći da se uskladite. Proučite mape i rute, kao i radno vreme onoga što biste dodatno želeli da posetite, pa ćete povećati šanse da u tome uspete.

Foto:depositphotos/ dima_sidelnikov

Foto:depositphotos/ dima_sidelnikov

Ponesite samo neophodno, i pronađite odevnu kombinaciju koja je udobna i elegantna, jer se neretko sa aerodroma ide odmah u restoran na “prijatne poslovne razgovore”. Ukoliko let ili vožnja traju duže od par sati, nabavite kvalitetan jastuk za putovanja, kako biste mogli da spavate ili da biste izbegli bol u vratu zbog neudobnosti, piše “Travel and leisure”.

Ono što će učiniti da se vratite “bolji nego što ste otišli”, jeste da izdvojite vreme da jedan obrok imate sami, a kako biste ugodili sebi, zapamtite mesto gde ste videli neki zanimljim restoran ili barem ka čemu biste želeli da imate pogled.Izvorni link

Slični artikli

Top