You are here
Home > Vesti > AKTUELNO: U poslednja 24 sata preminule 64 osobe od posledica korona virusa

AKTUELNO: U poslednja 24 sata preminule 64 osobe od posledica korona virusa

Fallback Image


U ovom talasu koronavirus pokazuje da niko nije pošteđen, pa ni deca i bebe. Do sada je preminulo 9.698 osoba.

Procenat smrtnosti je 0,87.

korona, kovid, rendgen, 19

Što je veći broj inficiranih u opštoj populaciji, veća je šansa da se pojave i teži slučajevi kod dece, navela je doktorka Snežana Rsovac, pedijatar, pulmolog i načelnica intenzivne nege na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Prema njenom mišljenju, deca treba da se vakcinišu – kako ona sa komorbiditetima, tako i zdrava.

Počelo je kažnjavanje – onih koji u ugostiteljskim objektima posle 22 sata nemaju digitalni zeleni sertifikat.

Ekspertska komisija američke Uprave za hranu i lekove preporučila je toj instituciji da odobri upotrebu “Fajzerove” vakcine protiv koronavirusa kod dece uzrasta pet do 11 godina, navodeći da su prednosti vakcine veće od rizika.

17.05 – Poljska Srbiji donira 200 000 doza vakcine Moderna

Vlada Srbije na današnjoj sednici prihvatila je donaciju Poljske od 200.000 doza vakcine protiv kovida-19 SPIkEVAX, pod ranijim nazivom Moderna.

15.55 – Na Kosovu i Metohiji još 22 nova slučaja, preminula jedna osoba

Na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 časa registrovana su 22 nova slučaja korona virusa, među 2.095 testiranih uzoraka, saopštilo je Ministarstvo zdravlja privremenih prištinskih institucija.

14.50 – U Jablaničkom okrugu 125 novozaraženih

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac, na teritoriji Jablaničkog okruga registrovano je 125 novih slučajeva zaraze virusom korona.

14.35 – Brnabić: Za sada bez novih mera, poštovati postojeće

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da za sada neće biti novih mera protiv korona virusa i da je najvažnije da se poštuju mere koje su sada na snazi, a da se novi sastanak Kriznog štaba očekuje naredne sedmice.

11.20 – Povećan broj pregleda dece pozitivne na kovid u Vršcu

Simptomi kod dece su kijavica, kašalj u subfebrilnost i početkom meseca je to bilo nalik blažim respiratornim infekcijama. Sada su prisutni nespesifični simptomi u vidu dijareje i povraćanja. Neretko, deca dehidriraju, saznaje RTV u vršačkom Domu zdravlja.

11.18 – Brojke se ne smanjuju: U Čačku hospitalizovano 146, umrlo 4

U proteklom danu u čačanskoj Bolnici od posledica kovid infekcije preminule su četiri osobe. Na kovid odeljenjima Opšte bolnice, hospitalizovano je 146 pacijenata, a u respiratornom centru smešteno je 14 obolelih, od kojih je petoro priključeno na respiratore.

10.58 – U Pčinjskom okrugu još 136 zaraženih, najviše u Vranju

Prema najnovijim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, na kovid 19 testirano je 490 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga, a analize su pokazale da je 136 zaraženo korona virusom.

10.18Matić: Kovid propusnice bi trebalo da važe ceo dan

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, koja je i članica Kriznog štaba, izjavila je da danas bi kovid propusnice trebalo da tokom celog dana budu uslov za ulazak u ugostiteljske objekte.

10.05U ”Mišoviću” na lečenju 32 dece, među njima i bebe

U Dečijoj klinici KBC ”Dragiša Mišović” na lečenju je 32 dece obolele od kovida-19, izjavila je danas rukovodilac te klinike Olivera Ostojić i navela da je među hospitalizovanima najviše beba i tinejdžera.

09.40 – U Institutu za majku i dete 10 obolele dece, 4 na respiratoru

U Institutu za majku i dete “Dr Vukan Čupić” u Beogradu od 10 kovid pozitivne dece, četvoro je priključeno na respiratore, a najmlađa je beba od šest meseci.

09.17 – U Zlatiborskom okruga više od 400 pacijenata, u Užicu 129

U bolnicama Zlatiborskog okruga hospitalizovano je 407 pacijenata obolelih od kovida, od kojih je 20 na respiratorima, saopštio je jutros Zdravstveni centar Užice.Izvor

Similar Articles

Top